Így teljesített a hirdetési kampányunk – 2. felvonás, a Like Story

Közzétéve: 2011. június 17.

Miközben a „nagy” hirdetésünk futott, kerestük a további lehetőségeket, hogyan tudnánk több rajongót, kevesebb pénzért gyűjteni. Elindítottunk egy másik promóciót próbaképp, a sokak által nagyon kedvelt Like Story kampányt. Lássuk, ezúttal milyen eredményeket kaptunk?

Mi az a Like Story?

A Like Story kampány a Facebook által gyűjtőnéven Sponsored Stories-nak nevezett csoportba tartozik. Ezen hirdetések mindegyike valamilyen módon a meglévő rajongóinkból indul ki, vagy úgy, hogy számukra hirdetünk, vagy úgy, hogy a velük kapcsolatban levő felhasználóknak reklámozunk. A Like Story hirdetés lényege egyszerűségében rejlik: nincs egyedi kép, nincs egyedi szöveg, csupán ennyi jelenik meg a célcsoport részére:

Like Story kreatív

A Like Story hirdetés így néz ki

A célcsoport ennél a promóciónál adott: azoknak jelenik meg az oldalán, akiknek akár 1 ismerőse is már rajongója a hirdetett oldalnak, jelen példában a Be Social-nek. A célcsoport mérete ebből következően dinamikusan változik, hiszen amikor valaki rajongó lesz, annak összes ismerőse látni fogja a fenti reklámot. A célcsoport meghatározásnál csak apróbb finomításokat eszközölhetünk, ügyeljünk például itt is arra, hogy azoknak ne hirdessünk, akik már eleve követik az oldalunkat!

Célcsoport finomítás

Ne feledkezzünk meg a célcsoport hangolásáról!

Lássuk az eredményeket!

Hirdetésünket 7 napig futtattuk, ezalatt az idő alatt az alábbi eredményeket értük el (kattintásra látható a nagyobb kép):

Eredmények

A kattintásonkénti ár 0,12 EUR lett

Látható, hogy a kattintási arány 0,092%, háromszor magasabb a hagyományos hirdetésünknél! A kattintásokért fizetendő ár is kb. fele annyi volt, 0,12EUR-t kellett költenünk 1-1 klikkre. A kattintók kb. 40%-a lett rajongónk, ezzel 1-1 rajongó elérése 0,3 EUR volt, majdnem fele a normál hirdetésnek!
A számok önmagukért beszélnek, látható, hogy ez a hirdetési forma jóval hatékonyabb, mint a normál hirdetés. Érthető, hisz a célcsoport csupa olyan emberekből áll, akiknek valamelyik ismerőse már rajongónk, ez sokkal erősebb bizalomépítő, mint a „hideg” hirdetés.
Egyetlen hátránnyal viszont számolni kell: a Like Story hirdetés csak akkor indítható, ha már kellő számú rajongónk van az oldalon. Kis létszámnál a Facebook nem tudja kalkulálni a célcsoportot, előbb a normál hirdetéssel, vagy valamilyen játékkal, egyéb ezsközökkel el kell érnünk pár százas követőtábort. Akkor viszont semmiképp se hagyjuk ki!

Van ennél hatékonyabb?

Nem álltunk meg itt, ezután kipróbáltuk, tudunk-e még hatékonyabban hirdetni? Megpróbáltuk a normál  hirdetésünket egy sokkal szűkítettebb célcsoporton tesztelni és meglepő eredményeket kaptunk. Hogy miket, azt a hírlevelünkben eláruljuk már hétfőn a feliratkozóknak, pár nap múlva pedig megírjuk ide is a bejegyzések közé!

Ha kíváncsi vagy, iratkozz fel, ígérjük, sosem fogunk spam-ekkel bombázni. Ha inkább megvárod a bejegyzésünket akkor addig próbáld ki az új gombunkat a bejegyzés alján, most már privát üzenetet is küldhetsz rajta keresztül. Vagy ha csak egy -et nyomsz, mi azt is megköszönjük… 🙂