Korlátozások a Facebook események háza táján

Közzétéve: 2013. április 12.

A business2community rövid írásából megtudtunk néhány apró, de mégis fontos változtatást a Facebook eseményekről, melyek elsősorban a szervezőket érintik, olvassatok tovább!  

Bár a közösségi háló nemrégiben olyan módosításokat eszközölt az események oldalán, melyek egyértelműen arra utaltak, hogy kimondottan a figyelemfelkeltés és a népszerűsítés növelése volt a cél (például a borítókép jellegű eseményfotó bevezetésével), a szervezők mégis néhány korlátozásba ütköznek majd, elsősorban akkor, amikor az eseményre tagokat szeretnének majd meghívni. Mari Smith hívta fel követői figyelmét a meghívásos rendszer változásaira, többek között arra, hogy míg korábban korlátlan számú tagot hívhattunk meg egyszerre, ennek száma most mindössze 100. Ha meghívtunk 100 embert, újabbaknak küldhetünk meghívót, de nem többnek, mint 300. Ezután pedig várunk. Addig nem küldhetünk újabb invitálásokat, amíg a meghívottak közül bizonyos számú tag vissza nem igazolja részvételi szándékát az eseményre. Bár minden bizonnyal ezt nem kell minden 300 embernél eljátszanunk, mégis kis kényelmetlenséget okoz, különösképpen azoknál az eseményeknél, ahol nagyobb tömeg részvételére számítunk.

A Facebook nem magyarázkodott, hogy miért eszközölte a fenti változtatást, de gyanítható, hogy az ok az olyan felhasználóktól érkezett tömeges jelentés lehet, amiben a userek a tömegével érkező kéretlen meghívások miatt panaszkodtak. Eden Rudin közösségi média stratéga kimondottan üdvözölte az új rendszer bevezetését, hiszen így „az emberek kétszer is meggondolják, kinek küldjenek meghívót az általuk szervezett eseményre”.

Örömében nem osztozik mindenki, a felhasználói bázis egy részétől ugyanis komoly bírálatok érték az új módosítást. Azok egy része, akik a Facebook események funkciót szemináriumok, podcast-ek tagtoborzására használták, nem örül a változásnak, sőt, néhányuk a korábbi platform helyett inkább a Google és az Evite használatát fontolgatja.

Így vagy úgy, ha eddig sem kéretlen meghívók kiküldésére használtad ezt a lehetőséget, akkor az új rendszer nem sokban fogja érinteni felhasználói szokásaidat. Ha mégis, akkor is maximum abban, hogy Te is jobban megválogatod majd, kinek küldj írásos felkérést arról, hogy örülnél a jelenlétének egy általad szervezett eseményen, és nagy valószínűséggel a pozitív visszajelzések száma is megnő majd. Persze ha úgy tervezed, hogy egy több ezres rajongói bázis egészét hívod meg egy event-re, ezt valószínűleg csak lépésenként teheted meg a jövőben.

Téged érint a fenti változás? Örülsz neki?