KÖRbenézünk a social media világában: Nagy Facebook Körkép — újratöltve!

Közzétéve: 2020. április 07.

Most is a kedvenc közösségi platformod görgeted? Semmi gond, ez most nem számonkérés! Le ne tedd! Találkoztál már 2019-ben vagy 2020 elején a Nagy Facebook Körképpel? Most kicsit újraterveztük…

Miről is szól? És miért kellett újratervezni?

Az év elején útjára indítottuk a Nagy Facebook Körkép felmérésünk 2. évadát. Több mint 6000 válasszal és nagyon érdekes (rész)eredményekkel, de a közbejött sajnálatos események — érthető módon — elvitték a fókuszt. Szerettünk volna gyorsan reagálni, ezért nyomtunk egy újratervezést!
Az országban (és világszerte) kialakult rendkívüli helyzetben valószínűleg új szokások is kezdenek kialakulni, ezért nekiültünk és picit átgyúrtuk a kérdéseket… Lássuk, hogyan alakulnak az ország social media használatának szokásai a “karantén” idején! Ugye Te is kitöltöd?

Töltsd ki Te is a Nagy Facebook Körkép frissített változatát, amiben a koronavírus miatti megváltozott social media használati trendeket kutatjuk.

Mit várunk, mit szeretnénk?

Ismét több ezer kitöltést várunk: nemtől, korosztálytól, végzettségtől, családi állapottól, mindentől függetlenül, olyanoktól is, akik értékes válaszaikkal már hozzájárultak a korábbi felmérések eredményeihez! A tényleges helyzetre vagyunk kíváncsiak: vajon még többet pörögnek az emberek a social media csatornákon? Vagy épp kevesebbet görgetnek, mert sokaknak kiesett az utazási idő, no meg inkább olvasnak, sütnek-főznek és a természetben sétálnak? Nem szeretnénk találgatásokba bocsátkozni, ezért arra kérünk Téged is, oszd meg az ismerőseiddel, hogy minél több válaszból tehessünk megállapításokat arról, hogy a Facebook felhasználók hogyan viszonyulnak a kialakult helyzethez.

Mi lesz a vége?

Ahogy a korábbi felmérésünk eredményeit, ezeket is közzétesszük majd — teljesen ingyenesen, letölthető és hozzáférhető formában —, hogy minél többen tájékozódhassanak, munkájukhoz vagy tanulmányaikhoz felhasználhassák a Körkép eredményeit.