Kipróbáltuk a Google Plus Hangout-ot

Közzétéve: 2011. augusztus 05.

Kipróbáltuk a Google Plus csevegő szolgáltatását a Hangout-ot, melynek segítségével egyszerre akár 10 ember is társaloghat, videót is használva.
A Google Plus szerint a Hangouts szolgáltatás használatával azt üzened, hogy „online vagyok, szeretnék lazítani”.

A csevegés indítása rendkívül egyszerű, az üzenőfal jobb oldalán lévő gombra kattintva megtehető.

A felugró ablakban máris egy vicces figyelmeztetés fogad minket, mely szerint ne csak a mikrofonunkat, hanem a frizuránkat is ellenőrizzük! 🙂

Külön tudjuk szabályozni, hogy mely köreinkkel szeretnénk a társalgást, majd az elindítás után is tudunk újabb személyeket és köröket meghívni.
Közben cseveghetünk és youtube videókat is nézhetünk.

 

Erre figyeljünk a Hangout szervezése során:

– Biztosítsuk a hozzáférést azoknak is, akik még nem ismerik a szolgáltatást, azaz ha szükséges, küldjünk Google Plus meghívót a lehetséges résztvevőknek.

– Hirdessük meg az eseményt, akár a Facebook-on is megtehetjük eseményként.

– A társalgás résztvevőit rendezzük egy körbe, így könnyebb lesz mindenkinek egyszerre csatlakoznia.

– Az indulás után meghívót kapnak a résztvevők, amit viszont nem e-mailben küld a Google plus, hanem értesítésként (így kicsit talán nehezebben vehetik észre).

– A hangout kezdetekor az üzenőfalon is megjelenik, hogy éppen hány emberrel társalgunk, így itt is figyeljünk arra, hogy ki láthatja ezt. (nem lenne túl szerencsés, ha munkaidőben azt látná a főnök, hogy éppen társalgunk 🙂 )

Mi a rövid teszt után is csak azt javasoljuk, hogy próbáljátok ki bátran, tényleg jópofa szolgáltatás, ami nem csak főzőműsorok vagy online koncertek közvetítésére használható… 😉 És a következő hangout bulinkra csatlakozzatok Ti is, nem fogjátok megbánni! 🙂