Két Facebook újítás mára

Közzétéve: 2011. szeptember 16.

Ez a hét is komoly újításokat hozott a Facebook életében: megjelent a Feliratkozás szolgáltatás, hamarosan bevezetésre kerül a továbbfejlesztett ismerős kezelés, benne ún. okos listákkal. Mára is jutott két újdonság, amiből az egyikről nem tudnánk egyértelműen azt mondani, hogy örömteli:

Rögzített fölső sáv:

Mostantól a Facebook fölső kék, navigációs sávja rögzített marad akkor is, amikor lefelé görgetjük hírfolyamunkat:

Az újítástól azt reméli a Facebook, hogy a görgetés után még kevesebben fognak elnavigálni az oldalról, hiszen így folyamatosan látható marad, ha olvasatlan ismerős felkérésünk, üzenetünk, vagy értesítésünk marad. Hasznos újítás, kíváncsian várjuk a folytatást.

Nem kell rajongónak lennünk, hogy hozzászóljunk egy oldalhoz?

A másik újításról még nem olvastunk hivatalos tájékoztatást, azonban elég jelentős változás. Mostantól bárki hozzászólhat egy rajongói oldalhoz, like-olhatja a bejegyzéseit anélkül, hogy az oldal rajongója lenne. Készítettünk egy rövid videót az újdonságról:

Hogy ez utóbbi újdonság hasznos-e, vagy sem, illetve hogy mi a célja vele a Facebook-nak, egyelőre nem tudjuk, de kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Kíváncsian várjuk a véleményeteket, Nektek tetszik ez az új szolgáltatás? És ne felejtsetek el nyomni egy like-ot, így tudjátok értesíteni ismerőseiteket ezekről a hírekről a legkönnyebben… 🙂