Hogyan javítsunk egy elrontott bejegyzést? (frissítve)

Közzétéve: 2011. november 06.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy gyorsan fel akart vinni az oldalra egy bejegyzést, de a nagy sietségben csak a publikálás után vette észre, hogy elírt benne valamit, netán helyesírási hibát vétett. Mit tehetünk ilyenkor?

Javítsuk a kép feliratot!

Alap igazság az, hogy ha képet csatolunk a bejegyzésünk mellé, sokkal jobban észrevehető lesz az üzenőfalakon, várhatóan sokkal többen kattintanak rá, mint egy sima szövegre. Nagy öröm ez azért is, mert csak az üzenőfalra feltöltött képekhez tartozó szöveget tudjuk utólag módosítani, sajnos se a sima állapotbejegyzés, se a linkekhez csatolt mondatok nem változtathatók a későbbiekben. A fotóknál viszont rendkívül egyszerű dolgunk van, csak kattintsunk a  bejegyzéshez tartozó képre, és megnyílik az ismert album néző felület. Itt keressük meg „Szerkeszt” feliratot a kép alatt:

Erre kattintva bátran javíthatjuk az elírt szöveget, sőt, akár megadhatjuk azt is, ki van a képen, illetve hol készült a fotó. A végén a Mentés gomra kattintva már a korrigált változat lesz látható.

Mi a teendő, ha állapotbejegyzést, vagy linkhez tartozó feliratot rontottunk el? Sajnos a legjobb megoldás gyorsan törölni és újra felvinni a bejegyzést, vagy ha kisebb a hiba, akkor az adott post-hoz fűzött komment-tel szépíthetünk a dolgokon. De a legbiztosabb módszer, ha nem rohanunk annyira és adunk magunknak egy pár másodpercet: ellenőrizzük amit írtunk, mielőtt közzé tesszük a rajongóinknak. 🙂