Karácsonyi lidércnyomás – avagy egy admin viszontagságai a nyereményjátékokkal

Közzétéve: 2012. december 20.

Adminja vagy egy vagy több rajongói oldalnak? Futtattál már nyereményjátékot Facebookon? Akkor az alábbi szösszeneteket olvasva megkönnyebbülten sóhajtasz majd fel: NEM VAGY EGYEDÜL!

A közösségi média lehetőséget ad egy jóval közvetlenebb kommunikációra rajongóinkkal, amit ők ki is használnak – nappal és éjszaka, nyitva és zárva tartási időben, munka- és ünnepnapokon. Kérdéseikkel elsősorban nem azért okoznak némi bosszúságot a vért izzadó adminnak, mert nehéz lenne azokat megválaszolni, hanem mert az esetek többségében ugyanazokat a kérdéseket kell megválaszolnunk újra és újra, ugyanis a rajongók egy része cseppet sem foglalkozik (már megválaszolt) kérdésekkel, és természetesen a játékszabályzat is hidegen hagyja őket.

Bejegyzésünkben sorra vesszük a leggyakoribb rajongói kérdéseket, és tippeket is adunk a megválaszolásukhoz, amit véletlenül se fogadj meg, mert egyetlen célunk van csak vele: hogy megmosolyogtassunk. Lássuk!

1. Rajongó: Nem tudok játszani!

Köszönjük a kimerítő és részletgazdag hozzászólást! Képzelőerőnk határtalan, természetesen nem várjuk el tőled, hogy leírd a hiba mibenlétét – szeretjük a kihívásokat, és ha kell, egész éjjel itt fogunk ülni és a lehetséges variációkat felsorakoztatva mielőbb orvosoljuk problémádat!

2. Rajongó: Mikor lesz a sorsolás?

Ez titok. Sajnos nem mondhatjuk meg, és a játékszabályzatba (amit cselesen a játék főoldalán rejtettünk el) sem tettük bele.

3. Rajongó: Honnan tudom, hogy nyertem-e?

Ez meglepetés. Valójában míg rá nem kérdeztél, úgy terveztük, hogy még véletlenül sem neked, hanem ismerőseidnek küldünk erről privát üzenetet, hogy a hozzád közel állóktól tudhasd meg a jó hírt.

4. Rajongó: Ez egy kamu!!!

Köszönjük értékes észrevételedet, éleslátásodnál már csak a konspirációs képességed lehet jobb.

5. Rajongó: Honnan tudják az email címemet???

Rád küldtük Mr. és Mrs. Social ügynökeinket, akik határtalan rutinnal és profizmussal percek alatt kiszedték az információt a kocsonyaként remegő tengerimalacodból. Elő nem fordulhat, hogy magadtól adtad meg azon pillanatok egyikében, amikor megint nem olvastál a „TOVÁBB” gombon túl.

6. Rajongó: Miért nem kapok választ???

Mert nem vagy szimpatikus. Ha az lennél, azonnal válaszoltunk volna az éjfélkor érkező kérdésedre. Nem azért nem válaszoltunk, mert aludtunk, ettünk, vagy kutyát sétáltattunk. Nem szoktunk aludni, sem enni. Nincs kutyánk, és valójában nem is vagyunk emberek.

7. Párbeszéd:

Rajongó: Mikor érkezik a megrendelésem?
Admin: Rendelésazonosító?
Rajongó: 0123456789
Rajongó (10 perc múlva): Sikerült utánajárni??
Rajongó (fél óra múlva): Mikorra lesz válasz????
Rajongó (egy óra múlva): Miért nem válaszoltok????? Posztolgatni persze van idő, mi???

8. Rajongó: Megkaptam az ajándékcsomagot! De!!

Nem volt benne a játékszabályban írt kulcstartó!!! Miért írják bele, ha aztán a csomagból meg kihagyják??!! Átverik az embert!!

Ha öreganyádnak szólítottál volna, akkor valószínűleg egy bocsánatkérés kíséretében megírtam volna, hogy haladéktalanul pótoljuk a hiányzó tételt. Most is meg fogom írni, de a neved előtt már nem lesz „Kedves”.

9. Rajongó: Azt írták ma sorsolnak!!! Miért nem sorsolnak már???

Mert megtehetjük, hogy akkor sorsolunk, amikor írtuk tegnap is, meg tegnap előtt is, hogy sorsolni fogunk. Azaz este 6-kor, nem délelőtt 11-kor.

10. Rajongó: Osztva, játszva! Szép napot!

(Admin, erre ne válaszolj. Ezek az emberek a TaT bolygóról érkeztek. Magadban köszönd meg nekik az oldal egekbe ugró számait, és lépj tovább!)

Epilógus:

Történetünk szereplői kitalált személyek, a valósággal való bármilyen egyezés csupán a véletlen műve. De ha ilyen véletlennel találkoztál már Te is, akkor ne felejtsd el megosztani ezt a bejegyzésünket! 😉