Jönnek a különböző jogosultságú Facebook adminok?

Közzétéve: 2012. március 06.

Múlt héten szerdán a Facebook bejelentette a céges Timeline bevezetését, mely együtt járt az adminisztrátori felület radikális változásával. A nagyobb hatalom nagyobb felelősséggel jár, ezért a Facebook úgy döntött, lehetőséget ad arra, hogy különböző szintű hozzáférést biztosíthassunk az egyes adminok számára.

A Facebook Marketing Konferencia egyik nagy bejelentése az volt, hogy hamarosan 5 különböző szintű hozzáférés lesz elérhető a Facebook rajongói oldalak számára. Bár Jeff Kanter a bejelentésében nem ment bele a részletekbe, gyanítható, hogy a szintek között lesz teljes hozzáférés, csak publikáló admin és az Insights megtekintéséhez való jogosultság is.

Egyelőre nem tiszta, hogy a fenti három opción kívül mi lesz még az a kettő, aminek külön jogosultságot szeretnének adni, de lehetséges, hogy az egyik ezek közül a privát üzenetekhez való hozzáférés lesz. Egy ilyen account hasznos lehet, ha például az ügyfélkapcsolati feladatokat egy külön munkatárs kezeli, akinek ugyanakkor nincs szüksége a statisztikákhoz és a publikáláshoz való hozzáférésre.

Az új feature lehetővé teszi majd a nagyobb munkamegosztást az adminok között anélkül, hogy kockázattal járna a magasabb szintű hozzáférés kiadása. Így biztosan nem kerül ki olyan poszt, aminek nincs ott a helye, és a statisztikákat sem látja olyan, akinek semmi szüksége abban kutakodni.

Kanter reméli, hogy az új feature legkésőbb március végéig nyilvánosságra és akár bevezetésre is kerül. Bátran mondhatjuk, a Be Social csapata is reméli ugyanezt. 🙂

Nyomjatok egy like-ot, ha Ti is örülnétek ennek az újításnak!