Itt a Facebook válasz funkció a kommenteknél!

Közzétéve: 2013. március 22.

November óta láthatjuk, hogy néhány Facebook oldalnál a kommentekre adott válaszok fel vannak fűzve egy szálra, így könnyen követhetőek a beszélgetések. Úgy tűnik, mostanra eljött az idő, hogy az újítást széles körben kiterjesszék.

Eddig miután a felhasználók kommenteltek, mások (köztük az oldal üzemeltetői) sem tudtak közvetlenül válaszolni nekik. A TechCrunch értesülései szerint a Facebook tavaly november óta folyamatosan tesztelte az új funkciót és megerősített források szerint március 25-től elkezdik fokozatosan bevezetni, és így júliusra mindenkinél elérhetővé válik majd.

“Úgy gondoljuk, hogy ez a fejlesztés megkönnyíti majd a beszélgetések felügyeletét egy-egy bejegyzés kapcsán, ami tovább javítja majd a felhasználói élményt.” – mondta a Facebook szóvivője.

Így fog kinézni az új funkció:

Érdekesség, hogy az új elrendezésben elvileg azok a hozzászólások kerülnek az első helyekre, melyek több interakciót váltottak ki az olvasókból: minél többen like-olnak egy hozzászólást, az annál előrébb kerül. Ezzel párhuzamosan ha többen elrejtik, vagy spam-nek jelölik a hozzászólást valamilyen okból, akkor az a sor végére kerül. Egy Facebook által korábban kiadott dokumentumban részletesebb leírást találhattunk arról hogyan működik majd az új rangsorolása a bejegyzésenek, ami kicsit összetettebb annál, hogy a legtöbb kommentet és választ generáló bejegyzés kerül az élre. A kommentek különböző felhasználóknak különbözőképpen fognak látszani, függően attól, hogy hány ismerősünk résztvevője a beszélgetésnek.

Emellett attól függetlenül hogy egy bejegyzés sok kommentet és választ eredményez, vissza is csúszhat a hírfolyamban, abban az esetben ha sok ezek közül spamnek lett jelölve, illetve ha olyan személyek szállnak bele a folyamba, akiket a Facebook korábban spammernek jelölt.

 A Facebook az új lehetőséget március 25. után teszi elérhetővé előzetes jelentkezés útján, július 10. után viszont mindenkinél elérhetővé válik majd, feltéve, hogy az oldaluknak több, mint 10ezer rajongója van, illetve a profil oldalon több, mint 10ezer feliratkozót gyűjtöttek.

Ti milyen lehetőségeket láttok az új funkció megjelenésében?