Instagram Live – élő videók már itt is!

Közzétéve: 2016. november 22.

A Snapchat térnyerése miatt egyre nagyobb hangsúlyt fektet a Facebook is a képmegosztó közösségi alkalmazására, az Instagramra. Ezúttal két, várhatóan népszerű funkciót kapott az app.

Instagram Live

Idén minden közösségi felületen prioritást élveznek az élő videós tartalmak. A Facebook és a YouTube mellett a Twitter által birtokolt Periscope is rendkívül népszerű. Csak idő kérdése volt, hogy az Instagram mikor kapja meg a funkciót valamilyen módon.

instagram-live-2

Az Instagram Live a korábban debütált Stories alapjaira épül. Ennek köszönhetően nem a hagyományos posztok között jelenik meg az élő videó, hanem a Történeteknél – azonban az Explore tabon is felbukkanhat. Az élő Instagram videók 60 percnél nem lehetnek hosszabbak, ráadásul a közvetítés végén a tartalom eltűnik, azaz nem tárolja a közösségi platform a videót, az csak élőben érhető el.

Természetesen nem maradt el a hozzászólási lehetőség sem, a videó készítője tudja moderálni is azokat, illetve ha lát olyat, azt kiemelheti az élő videó folyam alatt.

Az elkövetkező hetekben jelenik meg az Instagram Live minden felhasználó számára világszerte – talán már a karácsonyi történésekről így is tudomást szerezhetünk.

Direct Message – önmegsemmisítővel kiegészítve

Az Instagram felületén elérhető üzenetküldő, a Direct Message alapból népszerű, havi 300 millió felhasználó kommunikál vele.

instagram-live-3

Az új funkció révén lehetőség van beállítani, hogy az üzenet megtekintése után eltűnjön az. Ez alapvetően nem újdonság, hiszen a Snapchat a kezdetektől tudja ezt, illetve a Messenger is lemásolta a funkciót – de nem maradhatott ki ebből sem az Instagram. Egyelőre úgy tűnik, újdonságot csak az Instagram Direct számára hoz, a felhasználók semmi olyan extrához nem jutnak hozzá, amit eddig ne tudtak volna más platformon.