Ingyenes Facebook alkalmazás – Itt a Social (Advent) Calendar!

Közzétéve: 2012. november 22.

Karácsony közeledtével újabb ingyenes applikációval szeretnénk könnyebbé tenni a Facebook oldalak üzemeltetőinek munkáját. A Social Calendar bővítményünkkel könnyedén menedzselhetsz változatos kampányokat: az egyes napokra kedved szerint állíthatsz be videót, kupont, kvízkérdést, vagy időszakos akciókat!

Az alkalmazást a már megszokott helyről, innen tudjátok telepíteni az oldalatokra: http://bsocl.com/IngyenAppok. Itt pedig egy demó változatot raktunk össze, hogy ki tudjátok próbálni: http://bsocl.com/SocialCalendar_demo

Az alkalmazás használata  az 5000 követőnél kisebb oldalaknál teljesen ingyenes, míg a prémium, fizetős verziónál nincs ilyen korlátozás. Akik ezt választják, azok akár videókat vagy kvízjátékokat is futtathatnak az adott napon.

Nézzük a program funkcióit:

Alkalmazás kezelése

Ebben a menüpontban van lehetőség az alkalmazás tartalmi elemeit feltölteni. Az egyes tartalmak a beállított napon érhetőek el a felhasználók számára. A feltöltött tartalom típusa lehet szöveg (ingyenes verzió esetén), illetve HTML, kép, Youtube videó, vagy kvíz (prémium verzió esetén). Új tartalom feltöltéséhez kattintsunk az Tartalom feltöltésemenüpontra. A megjelenő űrlapon a következő beállításokra van lehetőség:

 • Megjelenés napja: Ezen a napon érhetik el a felhasználók a feltöltött tartalmat.
 • Típus: A kiválasztott típusnak megfelelő tartalmat tölthetünk fel az adott napra. Ez lehet
  • Szöveg: Egyszerű szöveges tartalom
  • Formázott szöveg: Alapvető HTML formázást tartalmazó szöveges tartalom
  • Kép: Feltölthetünk képet is, mely akár kupon kódot, vagy más információt tartalmazhat
  • Youtube videó: Megadhatunk Youtube videó kódot
  • Kvíz: Ebben az esetben az adott napra beállíthatunk egy kérdést, amire a felhasználók a megadott válasz lehetőségek közül választhatják ki a helyes választ. A válaszolók adatai „Játékosok exportálása” linkre kattintva CSV formátumban elmenthető.
  • Tartalom: A kiválasztott típusnak megfelelő tartalom feltöltésére szolgáló űrlap elem. A tartalom típusának módosítása esetén a korábban feltöltött tartalom nem kerül törlésre, az később is visszaállítható a korábbi típus ismételt kiválasztásával.

A korábban feltöltött tartalmak módosítására a „Szerkesztés” menüpontra kattintva van lehetőség. Az ekkor megjelenő lista tartalmazza a megjelenés napját, és a tartalom típusát is. A „szerkesztés”  gombra (ceruza ikon) kattintva módosíthatjuk a korábban beállított tulajdonságokat. Ugyanitt van lehetőség az adott napra beállított tartalom törlésére, ezt a „törlés” gombra (lomtár ikon)  kattintva tehetjük meg.

Stílus beállítások

Beállítható a fejléc, illetve lábléc láthatósága mellett az alkalmazás háttérszíne, valamint a tartalmi területre egyedi háttérkép is feltölthető. A felöltött háttérkép pozíciója és ismétlődése szintén itt állítható be. Itt módosíthatjuk  a naptár ikonját is, az ingyenes verzióban előre feltöltött sablonokból választva, a prémium változatban viszont akár saját ikont is feltöltve.

Általános beállítások

A következő beállítási lehetőségek érhetők el ebben a menüpontban:

 • Alkalmazás élesítése: Amíg nincs élesítve az alkalmazás, a felhasználók egy alapértelmezett tartalmat látnak. Ez a tartalom módosítható a „szöveg inaktív oldal esetén” mezőben
 • Rajongók megkülönböztetése: Ha aktiváljuk ezt a funkciót, az alkalmazás tényleges tartalmát csak az oldal rajongói láthatják. Nem rajongóknak egy tájékoztató szöveg megadására van lehetőség.
 • Egyéb szöveges tartalmak: felhasználási feltételek, főoldal tartalma

Ha bármilyen észrevételed, javaslatod van az alkalmazással kapcsolatban, keress minket bátran akár itt hozzászólásban, akár emailben, köszönettel veszünk minden visszajelzést! Ha pedig tetszik az alkalmazás, ne felejtsd el megosztani, hogy ismerőseid is kipróbálhassák!