Ilyen lesz az új Facebook Insights analitika

Közzétéve: 2013. június 27.

Testvérlapunk korábban már jelezte, hogy a Facebook Insights hamarosan változni fog. Az allfacebook.de most elhozta nekünk a legfontosabb módosításokat!

Pár dolgot már eddig is tudtunk. A Facebook oldalak a nyár végéig új analitikát kapnak, melyben megszűnik a PTAT (People Talking About That) mérőszáma, és helyét lassan átadja az Engagementnek, azaz a kattintások is számítani fognak, nem csak az aktív hozzászólók/lájkolók.

Pár képernyőmentéssel újabb részleteket tudhatunk meg a Facebook terveiről.

Új összefoglaló oldal

Az oldal tetején egy új grafikus összefoglalót találunk. A PTAT helyett az egyes felhasználói akciókat időbeni változását is láthatjuk.

A posztok kiértékelése is megújul; vizuálisan jól megtervezett felületen követhetjük az eredményeket.

Oldalstatisztika

Itt azokat az adatokat találjuk, melyek korábban a „Like” menüpont alatt voltak. Az új rajongók számát azonban sokkal jobban követhetjük, de egyszerűen láthatóak a leiratkozások is.

A következő grafikon a rajongók elérést és aktivitását mutatja.

A „Page Visit” fülön az oldalunkat meglátogató rajongóink számát követhetjük nyomon. Az alsó részen azt is megnézhetjük, hogy honnan jöttek a látogatóink:

Posztok

It ugyanazzal az összefoglalóval találkozhatunk, mint a főoldalon. Sokat segít a bejegyzések előnézeti képe, mellyel gyorsan beazonosíthatjuk a posztunkat. Természetesen az összes oszlop szerint rendezhetjük a listánkat:

A következő fülnek örülni fogsz; a Facebook megmutatja, hogy mikor ülnek a rajongóid a gép előtt:

Abban is segít az új analitika, hogy milyen bejegyzés típusokat használj:

Emberek

Itt találjuk a már ismerős demográfiai és geográfiai adatainkat. Érdekes az új All Facebook összehasonlítás; ebből megtudhatjuk, hogy mennyire tér el a követőink összetétele a Facebookon megszokott átlagtól.

Ugyanezt a kimutatást egy kicsit másképp: hány rajongónkat értük el:

Az utolsó tabon pedig a rajongói akciókat látjuk. Immár a klikkekkel is kiegészítve:

Bejegyzés adatkártya

Ebben a nézetben egy helyen találjuk a posztunkkal kapcsolatos valamennyi adatot. Egy pillantással áttekinthetjük, hogy milyen negatív visszacsatolást kaptunk a bejegyzésünkre:

Szerinted milyen funkció lett volna még hasznos? Írd meg nekünk a véleményed!

Forrás: allfacebook.de