Így vicceld meg barátaidat Facebookon!

Közzétéve: 2013. február 11.

A Mashable egyik cikkében 10 remek tippet ad arra, hogyan kergessük az őrületbe egy-egy kipécézett ismerősünket, lássuk hát, miből élünk!

1. A kommentelési lehetőség egyik szépsége, hogy a saját magunk által közzétett kommenteket bármikor, bárhonnan törölhetjük. Szólj hozzá a haverod állapotfrissítéséhez valami teljesen oda nem illőt, várd meg, míg válaszol, majd töröld a saját hozzászólásodat. A válasza önmagában azt az érzést kelti majd, mintha saját magával diskurálna a témától teljesen eltérő dologról!

2. Fogd áldozatod friss profilképét. Végezz rajta valami apró módosítást, például változtasd meg a szeme színét, majd posztold a képet. Ne felejtsd el megjelölni őt a fotón, így az ismerősei bár felismerik majd őt, mégis érezni fogják, hogy valami nincs rendben. Járj el ugyanígy még néhány alkalommal, valahányszor profilképet cserél, így ezer százalék, hogy az őrületbe kergeted őt.

3. Készítsd áldozatodnak rajongói oldalt. Hozz létre egy rajongói oldalt a nevére, és hívd meg összes közös ismerősötöket – de az áldozatot ne! Valahányszor a delikvens posztol valamit, gondoskodj róla, hogy a rajongói oldalon is megjelenjen egy, az akcióra utaló tartalom. Ha például az áldozat becsekkol egy helyre, dobj ki egy posztot az oldalra azzal a szöveggel, hogy „Srácok, XY most csekkolt be ide, ki jön még?”

4. Ehhez a trükkhöz már bizalmasabb viszony kell. Ha pár percre egyedül tudsz maradni az áldozat bejelentkezett Facebook fiókjával, nyert ügyed van! Állítsd át a posztjai láthatóságát a „Csak én” lehetőségre! Egy közösségi médiában jártasabb felhasználó valószínűleg hamar észreveszi a turpisságot, de simán elképzelhető, hogy hetekig tépi majd a haját a játékos, ha nem érti, miért nincs jó ideje egyetlen hozzászólás vagy lájk sem a posztjai alatt.

5. Keress egy olyan áldozatot, aki köztudottan rajong valamilyen hírességért. Keress egy kevésbé ismert paparazzo fotót az említett celebről, egy olyat, ahol épp az utcán tartózkodik, majd posztold a képet valami ilyesmi szöveggel: „De durva, kibe futottam bele!!! XY most biztos irigykedik! :P”, és természetesen taggeld az illetőt. Dőlj hátra, és várd a reakcióját.

6. Másold le áldozatod fotóit. Az ötletgazdáról már írtunk korábban itt, ennek nyomán ajánljuk most a következőt: kezdd szép lassan! Ha az áldozatod posztol egy képet, ahol sétál az erdőben, posztolj te is egyet, amin sétálsz az erdőben. Ha kitesz egy fotót, amin egy bárban iszogat fehér pólóban, te is készíts egy ugyanilyet, és tedd közzé. Szép lassan másolj le minél több apró részletet egészen addig, amíg a két kép szinte másolata lenne egymásnak: egyezzen a ruházat, a póz és a háttér is.

7. Ismét egy olyan trükk, amihez legalább pár perces hozzáférés szükséges a megnyitott fiókban, de ez annyira idegesítő, hogy mindenképpen megéri a kockázatot és az adrenalint! Menj az illető fiókbeállításain belül a Mobil beállításokhoz. Másold ki az automatikus posztoláshoz megadott email címet, és máris kezdődhet a játék! A megadott címre küldött bejegyzések azonnal megjelennek áldozatunk üzenőfalán, így a viccelődésnek csak a fantáziánk szab határt!
8. Van néhány naiv, hiszékeny ismerősöd? Tudsz alapfokon kezelni egy egyszerű képszerkesztőt? Remek mókának nézel elébe! Keress egy random hírt, készíts róla screenshotot, majd a kapott képen cseréld a képet és a szöveget a képen látható módon. A hír legyen bizarr és megdöbbentő, és mindenképpen olyan, amitől az áldozat hátán biztosan feláll a szőr. A móka fokozható: beszéld rá néhány közös ismerősötöket, hogy járjon el ugyanígy! Várd a hatást.

9. Jelöld magad az áldozatod random fotóira. Talán a legegyszerűbb, mégis az egyik legidegesítőbb trükk. Gondoskodj róla, hogy olyan képek legyenek ezek, amikhez az ég világon semmi közöd sincs!

10. Az egyik legrégibb, és az egyik kedvencünk, bár talán nem mindenki ismeri: a böngészősávodban a www.facebook.com/profile.hp?= után beírt random számsorozat az éppen bejelentkezve lévő profilra mutat majd, ha például most be vagy jelentkezve Facebookra, próbáld ki ezt a linket: http://facebook.com/profile.php?=119277941, ami így a saját adatlapodra fog vinni. Rád bízzuk, hogy ezt a trükköt hogyan alkalmazod, biztosak vagyunk benne, hogy nem okozol csalódást!

Kipróbálnád valamelyiket, esetleg alkalmaztad már korábban? Van neked is néhány jó ötleted? Semmiképp se fossz meg minket tőle! 🙂 Ha tetszett a cikk, vagy úgy érzed, ismerőseid is hasznát vennék, ne felejtsd el megosztani!