Így töltsd le és archiváld a közösségi média emlékeidet

Közzétéve: 2014. július 22.

A Facebook, a Twitter és a Google is lehetőséget ad arra, hogy mindent egy helyen összegyűjts.

A Facebookon menj a „Beállítások” pontra, az „Általános fiókbeállítások” alján pedig találsz egy olyat, hogy „Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról„. Ha erre rákattintasz, a következő oldalon a „Start my Archive” elindítása után kapsz egy linket, ahonnan .zip fájlként. Ezt kibontva minden facebookos tevékenységedet áttekintheted: profilt, státuszokat, üzeneteket. A fényképeket, a videókat, a hozzájuk kapcsolódó metaadatokat. Még az eseményeket és a barátokat is – akkor is, ha függőben vannak, vagy már törölted őket.

A Twitteren szintén a beállítások lesz a nyerő. A tartalom alatt a „Request Archive” segítségével kapsz egy e-mailt, ami alapján szintén le tudsz tölteni egy tömörített fájlt. Ezt kibontva évekre visszamenőleg elolvashatod a tweetjeidet.

Természetesen a Google sem maradhat ki az adatok tárolásából, így ott is megnézheted, mi minden van rólad elmentve. Ezen az oldalon le tudod tölteni az adataidat, ha magyarul használod, akkor 16 Google szolgáltatásból tudsz válogatni – Google Plus, Naptár, Youtube, Névjegyek, stb.