Így rejthetjük el mások elől, hogy mit kedvelünk – Facebook Tipp

Közzétéve: 2011. október 09.

Még a Timeline megjelenése előtt érdemes átnéznünk, hogy pontosan mit osztunk meg az ismerőseinkkel, azaz mit láthatnak a Facebook-on történt aktivitásunkból. Korábban mi is írtunk már erről, ifj. Burkovics István vendégszerzőnk viszont azt írta le lépésről lépésre, ahogy a falatokon megjelenő kapcsolati visszaigazolásokat, eseményeken való részvételt és rajongói oldalakoz történt csatlakozást vagy hozzászólást hogyan lehet elrejteni, illetve hogyan hozhatjuk vissza azt, amit véletlenül eltüntettünk.

Szerencsére még mindig adott a lehetőség, hogy saját magunk döntsük el, mit osztunk meg másokkal és mit nem. Hiszen bármit csinálunk a Facebook-on, annak nyoma marad, de nem feltétlen kell azt mindenkinek látnia a saját falunkon. Bár nem új dologról van szó, lehet sokan nem is tudták, hogy eldönthetjük, akarjuk-e, hogy megjelenjen amit csinálunk, vagy sem.

Minden, ami megjelenik a saját faladon azt el is lehet onnan tüntetni, vagy Csoportosan (All) vagy csak egy adott bejegyzést (This)! Ilyenek lehetnek például a kommentek, like-ok, profil változások, események, ismerősök felvétele…

Ehhez menjünk a saját üzenőfalunkra, keressünk valami olyat, amit nem szeretnénk, hogy ott legyen – a bejegyzés mellett megjelenik az (X)  amire rányomva több lehetőséget is kapunk – mint ahogy írtam eltüntethetünk mindent, vagy csak azt az egy dolgot, amire épp rányomtunk.

„Hide this action from my profile…” – ebben az esetben csak az adott bejegyzés tűnik majd el

„Hide all recent ……. from my profile…” – ha erre kattintunk, akkor minden korábbi és későbbi tettünk eltűnik/nem jelenik meg.

Természetesen ahogy el tudtuk tüntetni ugyanúgy vissza is tudjuk tenni ezeket a falunkra, ezek a bejegyzéseket.

Fontos megjegyezni, hogy a komment, like, vagy bármi, ahol azt választottad hogy “Hide this”, nem hozható vissza. Azonban minden “Hide all” újra aktiválható. Ehhez nem kell mást tenni, mint a falunk aljára görgetni, és ott jobb oldalon alul megkeresni a „Beállítások szerkesztése” lehetőséget, majd itt kattintva kapunk egy új ablakot:

 Itt aztán láthatjuk miket tiltottunk le a falról, és amit újra engedélyezni akarunk ott csak az X-re kell kattintani. Amikor végeztünk ne felejtsük el megnyomni a Mentés gombot, hogy érvénybe is lépjen a módosítás!

Ha hasznosnak találtátok a tippet, ne felejtsétek el megosztani a barátaitokkal!

ifj. Burkovics István