Így érhető el a Facebook Timeline

Közzétéve: 2011. szeptember 23.

A Facebook Timeline nevű fejlesztése talán az egyik leglátványosabb az f8 konferencián bejelentett újdonságok között. Éppen ezért szerettük volna mi is minél előbb kipróbálni. Ha Ti sem akarjátok megvárni amíg megérkezik hozzánk, a következő lépések segítségével beállíthatjátok a profilotokban.

Update 2012.12.16: Mostantól bárki számára elérhető a Timeline egyetlen gombnyomással. Kattintsatok az új bejegyzésre, megmutatjuk, hogyan: https://besocial.hu/2011/12/megerkezett-a-timeline-magyarorszagra/

Bejelentkezés után engedélyezzük a developer módot a fejlesztői alkalmazás telepítésével (https://facebook.com/developers – ha korábban már engedélyeztük, ez a lépés kihagyható)

Hozzunk létre egy új alkalmazást a szükséges adatok megadásával (alkalmazás neve illetve namespace).

Miután ezzel készen vagyunk, a frissen létrehozott app szerkesztői felületének bal oldali menüjében kattintsunk az Open Graph hivatkozásra.

 

A Get started with Open Graph információs doboz alatt adjunk meg egy teszt eseményt. Például: „read” és „blogspot”, majd kattintsunk a Get Started gombra.

Ezt követően egy olyan képernyőre kell érkeznünk, ahol egyéb információkat állíthatunk be a létrehozott eseménytípushoz. Változtassunk meg pár adatot majd mentsük el őket.

Miután megtörtént a mentés, 2-3 perc múlva látogassunk el a Facebook főoldalra, ahol egy üzenetnek kell megjelennie a hírfolyam fölött. Kattintsunk a Get it now gombra és kezdjük el a Timeline szerkesztését:

Pár dologra még figyeljetek: a Timeline oldalatokat egyelőre csak azok látják, akik szintén Open Graph fejlesztők, a többiek számára egyelőre láthatatlan lesz. Ami nem is baj, mert addig van időtök megismerkedni vele. 🙂 Másik apróság, hogy az oldalt az átkapcsolás és beállítások után élesíteni kell. Ha ezt nem teszitek meg, akkor legkésőbb szeptember 29-én élesedik, valószínűleg ez az a dátum, amikor mindenkinek elérhetővé válik majd.

Utolsó lépésként osszátok meg ezt a leírást a többiekkel is, hogy ők is kipróbálhassák az új profilt, de ezt már úgyis tudjátok hogy kell: katintsatok a Like, +1 és Twitter gombokra! 😉