Így buktass meg egy 180 millió dollárt érő céget a Facebookon

Közzétéve: 2013. január 19.

A Facebook tisztogatásba kezdett, és letiltja azokat a szolgáltatásokat, amiben konkurenciáját sejti. Ennek első áldozata a Voxer, amivel eddig rövid hangüzeneteket küldhettünk facebookos barátainknak.

A Voxer pár tízmillió felhasználóval rendelkezik. Egyik népszerű szolgáltatása a rövid hangüzenetek és képek küldése a Facebook felhasználók között. A szolgáltatónak a Facebook ultimátumot adott, és 48 órán belül kikapcsolta a rendszert működtető FB applikációt.

A FB nem tagadja, hogy nem szeretne konkurenciát a saját szolgáltatásainak, és így fenntartja a jogot, hogy az applikációkat átnézze, és amiben veszélyt lát, azt el is távolítsa. A Voxer az újonnan bejelentett FB Messenger területén működött.

A cég közleménye szerint módszeresen le fogják tiltani azokat az alkalmazásokat, amilyek az értékes felhasználói adatbázisukat használják, de „nem adnak eleget vissza”. Az indok ezekben az esetekben a konkurens közösségi média oldal építése.

A cég értéke 180 millió dollár volt a bejelentés előtt. Nem sokkal ezelőtt emelték a tőkéjüket 30 millió dollárral. Nincsenek kétségeink, milyen irányban fog most változni a cég piaci értéke…

Mit gondolsz a Facebook stratégiájáról?

(Forrás: venturebeat, techcrunch)