Időzített bejegyzések a Facebookon belül

Közzétéve: 2012. május 31.

A mai nap két örömteli hírrel is meglepte az oldal adminisztrátorokat a Facebook. A többszintű admin jogosultság mellett lehetővé tették a bejegyzések időzítését is, azaz mostantól ütemezhetjük 1-1 bejegyzés megjelenését.

A szerencsésebbeknek mától, de pár napon belül mindenkinek lehetősége lesz akár 6 hónapra előre ütemezni egy bejegyzést, legyen az kép, videó, link, vagy csak sima állapotbejegyzés. Az ütemezéshez kattintsunk a bejegyzés alatti kis óra ikonra:

Válasszuk ki az évet, a hónapot, a napot és a pontos órát, percet (10 perces közönként), majd kattintsunk a „Schedule” gombra. A sikeres ütemezésről egy felugró ablakban kapunk értesítést:

Amennyiben már elmúlt időpontot választunk, a bejegyzésünk automatikusan azonnal megfelelő időpontra kerül az idővonalunkon. A jövőbeni bejegyzések pedig a Tevékenységnaplóban lesznek eltárolva, ott lehet szerkeszteni őket.

A Facebook súgója szerint minden időpont arra az időzónára vonatkozik, ahol tartózkodunk, de úgy tapasztaltuk, hogy nálunk 1 órás tévedésben van, amit mi 14 órára ütemeztünk, az 13 órakor jelent meg. 🙂

Hasznos újítás ez a szolgáltatás is, csakúgy, mint a többszintű admin hozzáférés, de ügyeljünk rá, hogy olyan bejegyzést ütemezzünk csak, aminél nem nagy gond, ha nem ülünk éppen a gép előtt és nem tudunk rögtön reagálni a bejegyzésre érkezett kommentekre. Hiszen az olvasó nem biztos, hogy tudja, hogy ez a post a távollétünkben került ki, joggal várhat azonnali választ egy azonnali kérdésre…