Hugo Barra csatlakozik a Facebookhoz

Közzétéve: 2017. január 26.

Mark Zuckerberg saját Facebook oldalán jelentette be, hogy Hugo Barra is csatlakozik a közösségi oldal kötelékéhez!

A brazil szakember a Facebook VR szekciójának, az Oculusnak lesz az alelnöke és feladata a virtuális valóság fejlesztése, illetve annak integrálása a Facebookba.

Hugo Barra 2013 augusztusáig a Google alkalmazásában állt, ahol az Android divízió alelnökeként a mobilos operációs rendszer fejlődését irányította. Ezt követően Kínába, Pekingbe költözött, hogy a Xiaomi nevű okostelefon gyártónak segítsen nemzetközi vizekre terelni a céget. Ez utóbbi sikerült is, a Xiaomi óriásit nőtt, az elnök-vezérigazgató szerint ráadásul túl nagyot is. Barra néhány napja jelentette be a Facebook oldalán, hogy elhagyja a Xiaomi-t, ennek oka az volt, hogy túl messze volt a családja és a kemény munkát az egészségén is megérezte.

Bár ekkor még úgy lehetett tudni, hogy kisebb szabadságot ad magának, ez nem tartott sokáig, hiszen ma Zuckerberggel találkozott a virtuális valóságban. Stílusosan a Facebook által még fejleszés alatt álló “VR szobában” beszélgettek a közös jövőről.

Mindkét szakember a virtuális és kiterjesztett valóságot tartja a jövő számítástechnikai platformájának, ezért is jöhet jól a Facebook csapatában a személyében történő vérfrissítés.