Hogyan rejtsd el a hirdetéseket a hírfolyamból?

Közzétéve: 2013. március 06.

Idegesítenek a szponzorált posztok? Túl sok van belőlük a faladon? Akkor mindenképp olvass tovább, mert van megoldás a problémádra!

Először is, mi az a szponzorált bejegyzés? Egy olyan lehetőség, amikor az oldaltulajdonos a Facebooknak fizet azért, hogy egy-egy posztja szélesebb közönséget érjen el, és olyan felhasználók hírfolyamába is befurakodjon, akik egyébként nem a rajongói. Mivel az utóbbi időben mindenki igyekszik kihasználni minden olyan lehetőséget, amivel növelheti oldala látogatottságát és a talking about this értéket, a hírfolyamban idegesítő mértékben szaporodtak el a kéretlen bejegyzések, melyek sok felhasználót zavarnak.

El tudjuk tüntetni őket? Nos, a helyzet az,  hogy nem, legalábbis a hagyományos módon nem igazán lesz hatékony a próbálkozásunk. A hagyományos módszer szerint egyesével tilthatnánk ezeknek az oldalaknak a posztjait, de helyettük újak jönnének, így ez a szélmalomharc kategória. De akkor mi a megoldás?

Kettő is van, használatukat és előnyeiket alább részletezzük; hátrányuk viszont, hogy csak azon a számítógépen és abban a böngészőben működnek, ahova telepítettük, így ha például egy ismerősünknél nézünk fel a Facebook-ra, ott ugyanúgy találkozni fogunk a kéretlen bejegyzésekkel – hacsak nem alkalmazza ő is az alábbi megoldások egyikét. Na de, hogy is működnek?

1. verzió: ha már egyébként is használsz AdBlock szűrőt

Ebben az esetben nyomj egy Ctrl + Shift + F billentyűkombinációt, kattints az „Adblocking rules” menüre, majd az „Add Filter”-re. Ide másold be az alábbi sort:

facebook.com##.storyInnerContent.storyContent

Ezután már csak egy Ctrl + F5-öt kell nyomnod, és voila: a szponzorált posztok eltűntek!

2. verzió: a Greasemonkey script használata

Installáld a programot erről az oldalról.

Nyomj egy Ctrl+F5 kombót.

Akár hiszed, akár nem: készen vagy!

Ha minden, általad használt számítógépre nem is, de legalább a sajátodra telepítheted, és megszabadulhatsz a zavaró tartalmaktól az üzenőfalon.

Ki fogod próbálni?

(A cikket a facebookfever oldalán olvashatjátok eredeti nyelven. )