Hogyan gyűjts több, mint 7000 rajongót egy hónap alatt egyetlen fillér nélkül?

Közzétéve: 2014. június 11.

Talán sokaknak fel sem tűnt, mi is csendben figyeltük pár napig: néhány Facebook oldalon ugrásszerűen megnőtt az új követők száma. Volt olyan oldal, ahol májusban több, mint 7000 új Like érkezett egyetlen fillér hirdetés nélkül!

Az Insights adatait vizsgálva, meglepő dolgokat találtunk:

Az új követők legnagyobb része az oldal ajánlásokból érkezett május eleje óta! Más oldalakat vizsgálva ugyanerre a megállapításra jutottunk: a Pages Suggestions (Oldal ajánlások) forrásból ugrásszerűen megnőtt az utóbbi hetekben az új kedvelések száma.

Hogy mennyire nagy ez a változás, azt az alábbi oldalnál látjuk: május elejéig gyakorlatilag nem jött forgalom oldal ajánlásból, május 8-án viszont rögtön több, mint 750 új kedvelést kapott az oldal:

Próbáltunk utánajárni az okoknak, de sajnos egyelőre nem kaptunk választ a Facebooktól és nem is találtunk róla sehol írott információt. Elképzelhető, hogy az átalakított oldal design miatt történt ilyen látványos változás, hiszen mostantól már a nyereményjátékoknál is megjelennek az oldal ajánlások, ha elsőként itt Like-olunk egy oldalt:

Addig is örüljünk a fejleménynek és ha még nem tettük, mindenképp ellenőrizzük, hogy az oldalunkon engedélyeztük-e a Hasonló oldalak ajánlása funkciót: