Gyors tipp – Miért nem jelennek meg bizonyos bejegyzések a rajongói oldalon? (Hidden posts)

Közzétéve: 2011. július 29.

Ha Facebook rajongói oldalt üzemeltetsz, érdemes néha megnézni a Hidden posts tab-ra kattintva az elrejtett üzeneteket is. Mi egyáltalán az a Hidden posts és miért kell bizonyos bejegyzéseket elrejteni?

A Facebook saját spam szűrője szerint ide kerülnek a gyanúsnak vélt bejegyzések, amit később természetesen vissza lehet állítani, vagy véglegesen törölni.

Hidden posts

 

A fülre kattintva láthatjuk, hogy korábban milyen bejegyzéseket rejtett el (esetleg tévesen) a Facebook.
Itt az üzenőfalon megjelenő spam esetén is látható opciók közül választhatunk (törlés, kitiltás, visszaállítás). Unhide után visszakerül az üzenőfalra a bejegyzés, így mindenki láthatja, de természetesen azzal a dátummal, amikor a poszt felkerült.

Lóránt bejegyzése már vissza is lett állítva 😉

Mi alapján lesz egy bejegyzés spam-nek jelölve a Facebook-on és mikor lesz „csak” elrejtve?

Ez több dologtól függ. A Facebook rendszere alapból „figyel” a problémás kulcsszavakra pl. gyógyszeripar (ami többnyire spam), emellett a bejegyzésben használt linkekre, illetve ha egy felhasználó bejegyzései korábban már spamnek lettek jelölve, sokkal nagyobb eséllyel lesz újra az. Szintén hamar spam lehet az a bejegyzés, amit egymás után többször is közzé tesznek különböző oldalakon.

Mi is finomíthatjuk ezeket a szűréseket, ha a beállításoknál a Tiltott szavak listájában felsoroljuk azokat, amelyek egy bejegyzésben megjelenve azonnal spam-nek lesznek jelölve, vagy a Hidden posts közé kerülnek, így biztosan nem látják majd a rajongók.

Érdemes tehát időről időre erre a fülre is rákattintani a rajongói oldalak üzemeltetőinek. Ha eddig is ezt tettétek azért, ha pedig csak most néztétek meg,  hogy felhívtuk rá a figyelmet akkor azért osszátok meg a bejegyzést, hogy minél több admin tudjon róla! 😉