Gyors tipp a hétvégére – Kérjük meg őket, hogy like-oljanak!

Közzétéve: 2011. június 18.

Sokszor érezhetjük úgy, hogy csak írunk-írunk az üzenőfalunkra, de rajongóink nem reagálnak rá, kevés a Like, még kevesebb a hozzászólás. Könnyen hihetjük, hogy nem is olvasnak minket, de ne aggódjunk, ez nem feltétlenül van így! A legegyszerűbb, ha teszünk egy próbát:

Kérjük meg őket, hogy like-oljanak!

A bejegyzéseinkben figyeljünk rá, hogy rendszeresen próbáljuk „megmozgatni” rajongóinkat. Kérdezzünk tőlük, kérjünk tanácsot, kezdeményezzünk párbeszédet! Ne legyünk szégyenlősek, bátran kérjük meg olvasóinkat, hogy kattintsanak a Tetszik-re, meg fogunk lepődni, mennyien ülnek a gép előtt és olvasnak minket! Nézzük meg az alábbi példát (kattints a nagyobb képért):

Nyomj like-ot!

Néha kérjünk egy like-ot bátran!

Mindkét bejegyzés 1-1 fagylaltot mutat, közel azonos ízvilággal. Amikor beletettük a sokat emlegetett „call to action” mondatot és megkértük rajongóinkat, hogy kattintsanak, több, mint kétszer annyian tették meg ezt. Sőt, jóval többen szóltak hozzá a képhez. A két megjelenés között csupán 3 nap telt el és mindkét napon ugyanolyan meleg, kánikulai idő volt. A magas visszajelzés hatása az is, hogy mindkét bejegyzés elég sokszor jelent meg az üzenőfalakon, a Pataki Cukrászdának május közepén kb. 6700 rajongója volt, ehhez képest 9538, illetve 11092 megjelenést produkált a két post.

Tartsunk mértékletességet, ezt a technikát ne minden alkalommal használjuk, mert akkor visszafelé sülhet el, olvasóink elpártolnak tőlünk. Időről időre azonban érdemes elővenni, jól esik az oldal adminnak is, ha látja, nem hiába dolgozik. 🙂