Feltöltöttél egy képet és nem jelenik meg? Ne ess kétségbe, várj!

Közzétéve: 2011. szeptember 19.

Valahányszor a Facebook valami újítást vezet be és akadozik a rendszer, az egyik vissza-visszatérő hibajelenség, hogy a bejegyzéshez mellékelt kép helyett az üzenőfali képek (Wall Photos) album jelenik meg. Ilyenkor szokták nagyon sokan újra és újra próbálni a feltöltést, de ne siessünk, nem érdemes.

Honnan tudjam, hogy a képem felkerült-e?

Megírtuk a szöveget, kiválasztottuk a képet, nyomtunk egyet a megosztásra és ez lett belőle:

Ne essünk kétségbe, általában rövid időn belül megjavul ez a hiba magától, egyszercsak előkerül a bejegyzés a jó képpel. Mielőtt újra próbálkoznánk a kép feltöltésével, ellenőrizzük, hogy az előbb sikerült-e.
Honnan tudjuk a legkönnyebben megnézni? Egyszerű, figyeljünk az 5 kis képre az oldalon:

 

Kevesen tudják, hogy a legutoljára feltöltött képünk azonnal megjelenik az 5 kis kép között. Ha ott megtaláljuk a sorban, akkor megnyugodhatunk (kicsit), kattintsunk rá és nézzük meg, vajon a bejegyzésünk is megvan-e valahol:

Ha itt látjuk a szöveget is, amit a kép mellé írtunk, akkor nincs más dolgunk, mint várjunk és előbb-utóbb előkerül a post-unk. Ez tapasztalataink szerint pár perc csupán, de figyeljünk, mert ha 1-2 óra múlva sem lesz látható, akkor érdemes egy másik bejegyzést felvinni, hisz lehet, hogy a korábbi már aktualitását veszti.

Bosszantó hiba, de még több bosszúságtól óvhatjuk meg magunkat, ha tudjuk, mi történt a háttérben. Ne essünk abba a hibába, hogy egyszer csak megjelenik ugyanaz a bejegyzésünk 5-6-szor egymás után!
Találkoztál már ilyennel? Kattints a Tetszik-re, hogy azok is lássák a megoldást, akik még nem olvasnak minket! 🙂