Facebook állapotfrissítés Google+-ból

Közzétéve: 2011. július 11.

Méhész Pali a Facebook üzenőfalunkra linkelte be jegyzetét, amit úgy éreztünk, érdemes megosztani blogunkban is. Érdekes trükköt mutat meg arról, hogyan tudunk a Google+-ból a Facebook üzenőfalra küldeni állapot frissítést. Vicces megoldás, elég korlátos is a karakterlimit miatt, de biztos lesznek páran, akik hasznát veszik majd. Alább Pali bejegyzését változatlan formában közöljük, az eredeti cikk itt látható: http://bsocl.com/meheszplali

Ezzel a könnyű kis trükkel össze tudod kapcsolni a Google+ fiókodat a Facebook üzenőfaladdal. Persze senki ne várjon csodát, nem 100%-os a működése, mert csak szöveges állapotokat kezel. Google+-ban is van arra mód, hogy képet, videót és linkeket csatolj, de a csatolmányok nem jutnak át ide. Így ha ilyenetek akarsz használni, akkor a szöveg dobozba kell belegépelned ezek URL címeit. 🙂

 Na kezdjük el!

  1. Menj fel erre az oldalra: http://www.facebook.com/mobile/ – Keresd meg ezt a rész: Feltöltés e-mailen keresztül. Ha minden igaz, látsz ott egy ilyen végű email címet: @m.facebook.com, vagy: Saját feltöltési e-mail címem elküldése. Itt tudod meg azt az egyedi saját emailt-, amire írva tudod a FB állapotodat frissíteni.
  2. Ha megvan az email címed, lépj be a Google+-ba, és menj be a köreidbe: https://plus.google.com/circles – A lenti szürke körre kattintva hozz létre egy új kört. Én a FB update nevet adtam neki. Majd ugyan ebben a dialóg ablakban adj hozzá egy új személyt. Itt add meg a Facebooktól kapott egyedi email címet .Végül kattint az kör létrehozására. – Ekkor lent megjelenik egy szöveg: FB update meghívása a Google+ szolgáltatásba. Ezzel nem kell foglalkozni.
  3. Most menj vissza a Google+ nyitólapjára, azaz a Falra, és írj új bejegyzést. Itt semmi más dolgod nincs, csak a köreid közül kiválasztani a FB Update nevűt, majd betenni a pipát a mellette lévő checkboxba, miszerint küldje el egy olyan személynek is, aki nem használja a Google+-t. Itt még lehet, hogy a Megosztás gombra kattintva egyszer feljön még egy figyelmeztetés, amit el kell fogadni, de ez többet nem jön elő.

 

FONTOS! Mivel ez az emailcím amit a facebook ad, az email TÁRGYát dolgozza fel, ezért ilyen fapados…Facebook Tipp ide vonatkozó része:

  • Ha e-mailed fényképet vagy videót tartalmaz, úgy az ahhoz tartozó leírás az e-mail tárgy mezőjében megadott szöveg lesz.
  • Ha az e-mailed nem tartalmaz fényképet vagy videót, az e-mail tárgy mezője fog megjelenni mint állapotfrissítés.

Na igen. Sajnos az elsőt nem tudja feldolgozni 🙁 ÉS ráadásul karakter limites, és csak 40 karaktert engedélyez. Így ezt a módszert leginkább azok használják, akik olyan rövid üzeneteket is megosztanak, hogy „kajálni mentem” vagy éppen „most fordultam be a sarkon” 🙂

 

Üdv

Pali