Itt a Facebook, a Messenger és az Instagram Windows 10-re

Közzétéve: 2016. április 29.

Még októberben jelentette be Mark Zuckerberg, hogy dolgoznak a Facebook, a Messenger és az Instagram alkalmazásokon a Windows 10 rendszerhez. Végre hivatalosan is itt van a három applikáció, amelyek a Microsoft legújabb operációs rendszerén működnek.

Facebook a Windows 10-en

Az új dedikált Facebook app gyors és könnyű hozzáférést biztosít a közösségi oldal legnépszerűbb funkcióihoz a Windows 10 operációs rendszeren. A program egy kattintással elérhető a Start Menüben, illetve sokkal gyorsabban tölt be a Hírfolyam, mintha böngészőből nyitná meg a felhasználó az oldalt. Az applikációban engedélyezhető az élő csempe, aminek köszönhetően a legfrissebb értesítések megjelennek a Start Menüben is, ezáltal az előtt értesít az információkról, hogy megnyitnánk a közösségi oldalt. Az alkalmazás egyszerű fotómegosztást ígér más appokból, vagy akár a Fájlkezelőből.

facebook-windows-10-app-2

A Facebook legújabb funkciók kerültek bele a Windows 10-es alkalmazásba

  • Reakciók
  • hozzászólásoknál használható matricák
  • a jobb oldali menü megjeleníti a születésnapokat, eseményeket és népszerű témákat
  • beépített böngésző a linkek tartalmának gyorsabb eléréséhez
  • értesítések a rendszeren belül

facebook-windows-10-app-1-

Messenger a Windows 10-en

A beszélgetések a Windows 10-en sem állnak le. A folyamatos kommunikációt a teljes értékű Messenger alkalmazás teszi lehetővé. Használhatók benne a matricák, a csoportos beszélgetés és a GIF-ek küldése is. Az üzenetküldő applikáció is támogatja a Windows natív asztali értesítéseit, ennek köszönhetően nem csak az Élő csempéken, hanem a Műveletközpontban is láthatóvá válnak az üzenetek értesítései.

messenger-windows-10-app-1

Instagram a Windows 10-en

Maga a Facebook is elismerte, amikor a windowsos Instagramot elkezdték fejleszteni, akkor a cél az volt, hogy az alkalmazás főbb funkcióit olyan gyorsan tegyék elérhetővé, amennyire csak lehet. Most azonban az Instagram Windows 10 Mobile kiadása már tartalmazza a legnépszerűbb funkciókat is, mint az Instagram Direct, az Explore és a videók. Bár az Instagram egyelőre csak az okostelefonokra szánt Windows 10 Mobile operációs rendszeren érhető el, itt is megtalálható az élő csempe támogatás, így a főképernyőn is felbukkanhatnak az értesítések.

instagram-windows-10-app

A Facebook és Messenger alkalmazások egyaránt letölthetők már Windows 10 rendszeren a Microsoft Áruházból, míg az Instagramot a Windows Phone Áruházban kereshetik a telefon tulajdonosok.