Érdeklődési körök a Facebookon – minden, amit tudni érdemes róla

Közzétéve: 2012. november 23.

Korábbi cikkünkben bemutattuk a Facebook listákat, amelyekkel beállíthatod, hogyan, mit szeretnél látni az ismerőseid posztjai közül a hírfolyamodban. Most egy másik listatípust mutatunk neked, mellyel elsősorban az oldalak bejegyzéseit tarthatod kordában!

A Facebook nyár végén vezette be az Érdeklődési köröket (Interest List), melyek segítségével azt látod, ami tényleg érdekel téged a kedvenc lapjaid tevékenységei közül. Kiválaszthatsz egy témakört, és ebbe a listába gyűjtheted az összes számodra fontos, az adott témával foglalkozó ismerős és oldal bejegyzéseit.

Érdeklődési kör készítése

Az ismerkedéshez húzd az egered a bal oldali sávon található Érdeklődési körök gombra, és kattints a mellette megjelenő Összes feliratra.

Kattints a Lista létrehozása gombra:

A felugró ablakban láthatod az összes oldalt, amit lájkoltál, illetve átválthatsz az ismerőseidre, és azok listájára, akik állapotváltozásaira feliratkoztál. Mindhárom kategóriából válogasd össze azokat, akik az adott témában általában posztolni szoktak. A kiválasztáshoz csak kattints a profilképükre. Ha mindez megvan, akkor kattints a Következő gombra.

Válaszd ki a lista nevét. és azt, hogy ki láthatja a listádat.

A listát Besocial-nak neveztük el. A Kész gombra kattintva egy egyedi hírfolyamot kapunk, ami csak azokat tartalmazza, akiket kiválasztottunk. Egyszerű, nem?

Ha a bal oldalsávon rákattintunk a lista nevére, akkor annak tartalmát egyszerűen el tudjuk érni.  Ha gyakran használjuk az adott érdeklődési kört, akkor adjuk hozzá a Kedvencekhez! Kattintsunk a ceruzára az érdeklődési kör neve előtt, és válasszuk a Hozzáadás a kedvencekhez opciót!

Az elkészített Érdeklődési kört könnyen megoszthatjuk. Lépjünk be a listánkba, és a jobb felső sarokban válasszuk a Megosztás opciót. A felugró ablakban állítsuk be, hol szeretnénk megosztani a listánkat.

Ha egy érdeklődési kört törölnél, akkor menj a lista nézetbe, és a ceruza ikon megnyomása után válaszd a Lista törlése opciót!

Érdeklődés kör módosítása

Ha egy érdeklődési kört megnyitunk, akkor ezt ugyanúgy tudjuk kezelni, mint ahogy azt az ismerősök csoportjainál már megtanultuk.

A Lista szerkesztése feliratra kattintva a törlendő oldalakat és személyeket távolíthatjuk el a listánkról. Csak kattintsunk a kis x-re, ami megjelenik, amikor az egerünket a profilképre húzzuk. Ha új oldalakat vagy embereket vennénk fel a listára, akkor nyissuk le a bal oldali menüt, és váltsunk át arra a kategóriára, ahonnan új profilokat vennénk át.

Még egy remek dolgot meg kell említenünk az Érdeklődési körökkel kapcsolatban. A Facebook igyekszik segíteni  releváns tartalmak felkutatásával. A jobb oldali sávon megjelenik azon oldalak listája, ami a Facebook algoritmusa szerint illeszkedik az érdeklődési körödhöz. A tesztelgetés során elmondhatjuk, hogy nálunk egész jól működött!

Nos, listára fel! Jöhetnek az Autók, a Foci, a Zene listák… De reméljük, hogy a Közösségi Marketing listátokra a BeSocial oldalát adjátok hozzá először! És persze ne felejtsétek el megosztani ezt a bejegyzést is, csakúgy, mint az elsőt, használják csak minél többen a listákat, mert hasznos!