A Facebook kikapcsolja a felesleges figyelmeztetéseket

Közzétéve: 2013. január 08.

A Facebook kikapcsolja a csoportok vagy a barátok új bejegyzéseiről szóló figyelmeztetéseket, ha a felhasználó ezekre  nem szokott kattintani – számolt be az insidefacebook.com.

Az automatikus kikapcsolás után kapunk egy üzenetet, hogy ha mégis fontosnak tartjuk a figyelmeztetést, akkor visszakapcsolhatjuk azokat.

A változás mögött az áll, hogy a Facebook szeretné tisztán tartani ezt a kommunikációs csatornát. Ha ugyanis nem kattintunk a figyelmeztetésekre, mert túl sok van belőlük, akkor a fontos üzenetek is elsikkadhatnak.

A módosítás nem érinti az applikációkat, ahol a Facebook már korábban elindította a “tisztítási folyamatot”.  Az applikációk nem küldhetnek figyelmeztetést, ha a felhasználó 28 napnál régebben nem használta a programjukat, illetve 17% feletti CTR-rel kell rendelkezniük, hogy a figyelmeztetéseket egyáltalán használhassák.