Facebook fejlesztések: új elemek a hírfolyamban

Közzétéve: 2012. november 21.

A Facebook két új elemet dob be a rajongók hírfolyamába: az egyik a közeli eseményekre a másik pedig az éppen kiadott zenénkre hívja fel a felhasználó figyelmét. Ez az első eset, hogy nem a barátainktól, a követett lapoktól vagy hirdetésektől látunk bejegyzéseket.

Ahogy a képen is látható, a tesztelik a „közeli események” megjelenítését, függetlenül attól, hogy a felhasználót valaki meghívta-e rájuk vagy sem. Ilyet eddig is láthattunk, ha a naptári bejegyzéseinket böngésztük, de ez az első alkalom, hogy a hírfolyamban is megjelenik. A teszteket közeli (idő- és helybeni) koncertekre való felhívással futtatják.

A másik próba szintén „zenész”. Ha a neten hallgattad kedvenc előadód számait, akkor a hírfolyamban megjelenik, ha új számot ad ki a Facebookhoz kapcsolt közösségi zenelejátszón. A teszt így néz ki:

Ha a változásokat a Facebooknak sikerül úgy integrálnia, hogy a felhasználói élményt fokozza, akkor minden bizonnyal be is fogják majd ezeket vezetni. De a felhasználók negatívan is reagálhatnak, mert az érezhetik, hogy valamit rájuk erőltetnek…

Mit gondolsz? Szívesen látnál külsős elemeket a hírfolyamodban?