Facebook arcfelismerő – újra aktív Amerikában!

Közzétéve: 2013. február 02.

És ami a tengeren túl működik, az hamarosan Európában is meg fog jelenni. Segítünk abban, hogyan kapcsold ki ezt a régi-új szolgáltatást!

Automatikus arcfelismerés a Facebookon

A rendszer már 2010-ben elérhető volt az amerikai felhasználók számára. Az európaiak egy évvel később vehették használatba a funkciót. A módszer előnyös a Facebook számára, hiszen akit megjelölnek a képen, az erről értesítést kap, és ezzel interakciók láncát indíthatjuk be. Tavaly azonban a szolgáltatást megtámadták, hiszen voltak olyanok, akik szerint az automatikus tag-elés személyiségi jogokat sérthet.

Hogy működik?

Amikor képeket töltesz fel a faladra, a Facebook algoritmusa összeválogatja a szerinte ugyanazt ábrázolókat, és javaslatot tesz arra, hogy ki lehet a képen. Ezt elfogadhatod, vagy módosíthatod:

Hogy megnyugtassunk, van módszer, amivel ki lehet kapcsolni ezt a szolgáltatást!

Hogy kapcsoljam ki?

Ha be vagy jelentkezve a Facebookba, kattints erre a linkre. Az alábbi kép fog megjelenni:

Az utolsó opciónál tudod kikapcsolni a szolgáltatást. Állítsd át az értékét „Ismerősök”-re vagy „Senki”-re. Egyenlőre valószínűleg még neked sem aktív, de szerintünk az európai felhasználók is pár héten belül megkapják ezt a funkciót. Akkor kell majd ezt a beállítást elvégezned, hiszen a Facebook minden felhasználónál bekapcsolja majd az automata azonosítást. Mi szóltunk… 😉

Szerinted miért támadták az automatikus arcfelismerést?

(Forrás: thenextweb.com)