Több milliárd forintra pályázhatnak a Facebook adminok

Közzétéve: 2018. február 12.

Minden idők egyik legizgalmasabb évkezdését tudhatja maga mögött a Facebook vezetősége és felhasználói közössége – ehhez kétség sem férhet. Idén már annyi változás és újdonság látott napvilágot a Facebookkal kapcsolatban, hogy józan ésszel még megbecsülni is nehéz lenne azt a fejlesztőmunkát, amit Mark Zuckerberg csapata elvégzett.

Egy teljesen új algoritmus bevezetése, felhasználóbarát újítás az üzleti oldalakon, videóchat hardver fejlesztése, európai közösségi hubok létrehozása, GDPR oktatási videók előkészítése, gamer videók élő közvetítése és egy TV szerű szolgáltatás jövőbeli bevezetésének bejelentése – ha csak a legfontosabb híreket szeretnénk összefoglalni.

Február nagy bejelentése

Február elején, a biztonságos internet világnapján sikerült a közösségi óriásnak még tovább fokozni a hangulatot, hiszen a Facebook Közösségek Európai Csúcstalálkozóján ismét fontos bejelentés történt.

A közösségi csatorna életre hívta ugyanis a Facebook Communities Summit Europe programját, melynek legfontosabb célkitűzése, hogy az Európa-szerte megtalálható Facebook közösségeket anyagi és szakmai támogatásban részesítse.

Szakmai támogatás

Az elképzelés szerint a csoportok adminisztrátorait és felhasználóit négy új funkció fogja segíteni a jövőben:

1., Új kezelőfelület: A csoportok adminisztrátorai ezentúl egy külön felületen kezelhetik majd a csoportokkal kapcsolatos jelentkezéseket, amely jelentősen egyszerűsíti és meggyorsítja majd a munkájukat, így több idejük maradhat a kommunikációra.

2., Több bejelentés közzététele: Az adminok ezentúl akár 10 hírt is rögzíthetnek majd a csoportokban, amelyekben egyszerűen elhelyezhetik a csoporttagok számára legfontosabb híreket vagy közleményeket.

3., Házirend: Lehetőség nyílik majd egy külön oldalon létrehozni a csoport házirendjét, ahol sokkal átláthatóbbá válik, milyen kritériumoknak kell megfelelniük a tagoknak.

4., Színes közösségek: A csoportokhoz ezután színeket is hozzá lehet majd rendelni, amellyel könnyebbé válik a csapattagok identitásának kifejezése.

Több tízmillió dollár a közösségekért

A Facebook több tízmillió dollárt szán a közösségi élet fellendítésére, amelyből 10 millió dollárral közvetlenül a közösségek vezetőit, vagyis a Facebook csoportok adminisztrátorait kívánja támogatni.

5 kiemelt közösségi vezető 1.000.000 dollár támogatásban részesülhet a vállalat programjának köszönhetően, míg további 100 vezető egy ösztöndíjprogramban vezet részt és 50.000 dollár támogatást kaphat fejenként.

A Facebook tervei között szerepel az is, hogy a közösségek vezetői és maguk a közösségek is lépjenek interakcióba. Kezdjenek el kommunikálni egymással és lehetőség szerint tanuljanak is egymástól.

A pályázatok már elérhetőek az adminok számára, ehhez a https://communities.fb.com oldalra kell ellátogatniuk a vezetőknek.