Etesd csak a droidodat!

Közzétéve: 2012. november 27.

A Facebook különleges kampánnyal szeretne kedvet adni az alkalmazottainak az androidos gépek használatához.  Viszlát iPhone, üdvözlünk Android! 

A Facebook folyosóit ellepték az Android operációs rendszert reklámozó poszterek. A felirat azt kérdezi az alkalmazottaktól, hogy elkezdték-e a már a droidok etetését? Ha nem vagy otthon az angol szlengben, akkor segítünk egy kicsit; a „dogfooding” kifejezés a számítástechnikai cégek szlengje, mely azt takarja, hogy a cég megkéri az alkamazottjait, hogy használják a termékeit, ezzel is demonstrálva a portékájuk nagyszerűségét. Nem mellesleg a módszer segíthet az esetleges hibák feltárásában is. A „switch today” pedig arra ösztönöz, hogy tegyék le ma az iPhone-okat, és váltsanak Androidra.

Az engedelmes munkavállalók egy különleges szoftvert is kapnak a mobiljukra, mely segítségével a Facebook fejlesztők visszajelzést kapnak a különböző problémákról. Hasonló rendszert alkalmaz a Google is a Google+ tesztelésére.

A jelenlegi adatok szerint 190 millió felhasználó Androidon, 178 millió pedig az Apple készülékein böngészi a Facebook oldalakat. A Facebook korábban az iPhone-t részesítette előnyben, de a másik poszterük jól mutatja, miért fontos terület nekik az androidos piac. A grafikonon az eladott készülékek számát látjuk, amin jól látszik az Android dominanciája.

Ha androidos a mobilod vagy tábla pc-d, akkor írd meg nekünk, hogy érzed-e, hogy a Facebook Neked fejleszt?