Érdekes felhasználási feltételek – tudtad, hogy ezt is elfogadtad?

Közzétéve: 2014. július 29.

Ha regisztrálunk valamilyen közösségi oldalon, szinte sosem olvassuk el, mit is „írtunk alá”. Hiába kérik tőlünk, csak kipipáljuk az aktuális négyzetet és jöhet a következő lépés. Vannak ártalmatlan, néha vicces feltételek, de akad, amikor mindennemű szerzői jogról lemondunk.

Facebook

A Facebooknál például rábólintottál arra, hogy az általad feltöltött fotókat és videókat felhasználja. Bármikor. És arra, amire csak akarja. Az egyetlen, amivel ezt kivédheted, hogy nem töltesz fel semmit az oldalra. Persze nem csupán a Facebook él ezzel a lehetőséggel – ugyanezt csinálhatja a Twitter vagy az Instagram is.

Az oldalra egyébként olyanok nem regisztrálhatnak, akik szexuális bűnelkövetők. Persze ezt Amerikában sokkal könnyebb nyomon követni, ott ugyanis nyilvános adatbázisban regisztrálnak mindenkit, akit ilyen bűncselekmény miatt, jogerősen elítéltek.

Twitter

A vállalat követi, hogy mikor, milyen IP-címről, milyen böngészőből, milyen operációs rendszerből léptél be, ráadásul engedélyezed, hogy nyomon kövesse, milyen weboldalakat látogatsz, de a cookie információkat is eltárolja. Gyakorlatilag ugyanolyan, mint a Google.

Instagram

A képmegosztó oldal legfőbb tiltása, hogy semmilyen, szexuális tartalmú fotót nem oszthatsz meg rajta. Ezt elvileg monitorozzák is, és kegyetlenül törlik. Akár a profilodat is felfüggeszthetik az ilyenért.

Ami pedig érdekesség, hogy a felhasználási feltételek szerint tilos különféle ötletekkel bombáznod az Instagramot. Azonban van egy megjegyzés is ehhez, hogyha mégis ezt tennéd, és valamilyen okból felkeltenéd a vezetés érdeklődését, akkor bizony úgy használhatják az ötletedet, hogy egy fillért nem látsz később belőle.

LinkedIn

A közösségi oldalon tilos escort-, vagy örömlány szolgáltatást hirdetni. Hiába van egy legális vállalkozásod, ami azzal foglalkozik, hogy az ügyfeleinek „társaságot” biztosít, ezzel nem lehetsz fent az oldalon.