Elérhetők az üzleti oldalak a Google Plus-on!

Közzétéve: 2011. november 08.

A mai nap nagy bejelentése, hogy lehetővé vált üzleti oldalakat létrehozni a Google Plus-on is. A régóta várt fejlesztés új lendületet adhat a közösségi portálnak, mi pedig gyorsan ki is próbáltuk és megosztjuk olvasóinkkal az első lépéseket.

Az oldal létrehozása nagyon egyszerű, ha már rendelkezünk Google+ profillal. Kattintsunk a http://plus.google.com/pages/create linkre és máris kiválaszthatjuk, milyen oldalt szeretnénk létrehozni:

Nagy piros pont a Google-nak, hogy már induláskor teljesen magyar nyelvű felülettel találkozunk, sehol egy bennragadt angol kifejezés. Ha kiválasztottuk a kategóriát, pár nagyon egyszerű paraméter megadásával létre is hozhatjuk első oldalunkat:

Az alapadatok megadása után már csak egy képet kell választanunk az oldalhoz (ami a Facebook profilképpel ellentétben itt négyzetes alakú) és pár szóban leírhatjuk, mi a fő profilunk:

Ha ezzel készen vagyunk, már meg is jelenik oldalunk, melyet megoszthatunk a köreinkbe felvett felhasználókkal és várhatjuk, hogy érkezzenek hozzánk is újabb követők. Oldalunk innentől majdnem ugyanúgy működik, mint egy Google+ profil, de ne ugorjunk fejest a használatába, mindenképp olvassuk el a Súgót, mely szintén magyarul írja le nekünk az alapvető tudnivalókat:

A súgót a képre kattintva érhetjük el

 

Valószínűleg a gyors indulás és a fokozott terhelés miatt  nem minden funkciót tudtunk induláskor elérni, többek között arra se találtunk lehetőséget, hogy hozzáadjunk további adminokat oldalunkhoz. Nyilván az ilyen alap funkciók nemsokára elérhetőek lesznek, de addig is érdemes korán elkezdeni ismerkedni a Google+ Pages-el, mert ha valamiben biztosak vagyunk, akkor az az, hogy ezeket az oldalakat nagyon fogja kedvelni a Google keresője… 🙂 Kövessetek minket G+-on is a Be Social oldala itt érhető el!