Edgerank – a mágikus mérőszám

Közzétéve: 2011. június 05.

Akik már régebb óta üzemeltetnek Facebook oldalt, tudják,  hogy a Edgerank egy olyan algoritmus (pontosabban algoritmusok gyűjteménye), ami alapján a Facebook eldönti, hogy a bejegyzéseink megjelennek-e a rajongóink üzenőfalán akkor is, amikor nem a Legfrissebb, hanem a Főbb események megjelenítés van kiválasztva.  Üzenőfali beállítás
A Facebook állítása szerint a legtöbb felhasználónál ez utóbbi beállítás az alap, így igen fontos foglalkoznunk azzal, hogy az oldalunk Edgerank értéke kellően magas legyen. De hogyan tudhatjuk meg ezt az értéket?

Edgerank checker for Pages

Egy egyszerű módszer erre az ingyenes Edgerank Checker oldal használata. Csak csatlakozzunk a Facebook account-unkkal és válasszuk ki azt az általunk üzemeltetett oldalt a listából (ha több van), amelyiknek az Edgerank értékére kíváncsiak vagyunk.

Edgerank Checker

Tudjuk meg az oldalunk Edgerank értékét!

Beállíthatjuk a kezdő és a záró dátumot, majd lássuk, mekkora értéket kapunk!

Edgerank érték

A Be Social Edgerank értéke május 1-től máig: 38

Láthatjuk, hogy a Be Social oldalának kalkulált értéke 38, ami az értékelők szerint nagyon jó (0-6 között az átlag alatt, 7-13 átlagos, 14-19 átlag feletti, 20 felett kiváló). A legjobb nap a szerda, a legrosszabb vasárnap (hátha ez a cikk megváltoztatja). A legtöbb új rajongó csütörtökön érkezett, a legkevesebb vasárnap.
A kapott értékek segítséget adhatnak abban, hogy időzíteni tudjuk fontosabb és kevésbé fontos bejegyzéseinket. A mi példánkban az Edgerank érték szerdán a legjobb, így valószínűleg szerdán érjük el bejegyzésünkkel a legtöbb rajongót. Ha kampányt készülünk indítani, vagy valami fontos bejelentést tennénk az üzenőfalon, ne felejtsük el figyelembe venni ezt!