Bizonyíték: a Facebook tényleg változtatott a bejegyzéseink láthatóságán!

Közzétéve: 2012. november 16.

Ha Facebook oldalt adminisztrálsz, akkor talán neked is feltűnt, hogy a rajongóid szeptember vége óta nem olyan aktívak, mint korábban voltak. A Techcrunch oldalán végre számokkal is alátámasztották, hogy a Facebook megváltoztatta a PageRank algoritmus működését!

A cikkben a We Are Social ügynökség vezetője közölte elemzésük eredményét, melyet 274 általuk vezetett oldal több, mint 40.000 bejegyzésének adatai alapján végeztek.

Facebook reach

Ahogy a grafikonon is láthatatod, korábban az oldalak a rajongók 18%-át érték el, de mostanra már csak 10%-uk látja a bejegyzéseket. A Facebook eltérően kezeli a kis oldalakat; a cikk szerint ők az igazi vesztesei az átállásnak.

A közösségi oldal részéről természetesen tagadják, hogy a vállalkozásokat a fizetett hirdetések irányába terelgetnék, de ezek az adatok ékesen bizonyítják ennek ellenkezőjét.

Ha szeretnéd megtartani követőid korábbi aktivitását, hirdess többet, vagy olvasd el a korábbi cikkeinket (itt és itt), melyben hasznos tippeket adunk a rajongók elérésének növelésére!