Az öt leggyakrabban ismételt kérdés az új oldalfrissitéssel kapcsolatban

Közzétéve: 2014. március 25.

Amióta a Facebook bejelentette az oldalak frissítését, rengeteg kérdés felmerül az adminokban ezekkel a változtatásokkal kapcsolatban: milyen lesz az új idővonal design, hogyan lehet majd hozzáférni az egyszerűsített admin felülethez és mit kell tudni az oldalmegfigyelő (Pages to Watch) funkcióról. A Facebook üzleti blogján választ kaptunk a leggyakrabban ismételt kérdésekre.

1. Milyen információk lesznek láthatóak az oldalam jobb oldali oszlopában?

Ahány oldal, annyiféle megoldás. Ha egy barkácsboltot üzemeltetsz, a jobb oldali oszlopban térképet, telefonszámot, nyitvatartási időt, a like-ok számát és a látogatók számát láthatod, illetve információkat vihetsz fel az üzletről, applikációkat (ha releváns), képeket, videókat, a vásárlók ajánlásait, a posztokat, amelyek az oldaladra érkeznek és az oldalakat, amelyeket lájkolsz az oldaladdal.

A webshopok és az online felületen tevékenykedő üzletek jobb oldali oszlopában az oldal like-jait látod majd, információkat az üzletről, applikációkat (amennyiben lesznek), képeket, videókat, a vásárlók posztjait illetve az oldalakat, amelyeket az oldal like-ol.

A bal oldali oszlop átrendezése is nemsokára elérhetővé válik az adminok számára.

2. Hol helyezkednek majd el az alkalmazások?

Két helyen rendezhetjük majd az alkalmazásainkat: a bal oldali oszlopba illetve a felső navigációs menücsíkban. Ugyanúgy, mint az eddig felsorolt szekciókat, az adminok az appokat is tudják majd rendezni fontossági sorrend szerint.

3. Hol tudom majd megnézni az üzeneteimet?

Az oldalakon, ahol az üzenetküldés funkció aktiválva van, két helyen lesznek elérhetőek a beérkező üzenetek: az egyik az Activity tab az oldal tetején, a borítókép fölött, a másik pedig a This Week menüpont lesz, amely az oldal jobb oldalán jelenik majd meg.

4. A konkurens oldalak tudni fogják, hogy hozzáadtam őket az oldalfigyelő listámhoz?

Az adminok kapnak értesítést, róla, ha az oldalukat hozzáadták egy oldalfigyelő listához, azonban azt, hogy melyik oldal adta hozzá nem tudják meg.

5. Mikor érkezik meg minden oldalra az új design?

Néhány oldalon már észrevehettétek, hogy megtörtént a változás. A következő hetekben minden oldalon aktiválásra kerül a frissítés.