Az elveszett Facebook üzenetek nyomában

Közzétéve: 2012. november 14.

Tavaly ilyenkor megjelent egy blogbejegyzésünk, mely azóta is az egyik legtöbbet olvasott cikkünk. Arra hívta fel a figyelmet, hogy rengeteg Facebook üzenetünk lehet eldugva egy mappába, amit talán még egyszer sem nyitottunk meg. Noha a bejegyzés még ma is aktuális, a Facebook időközben megváltoztatta az üzenetkezelő kinézetét és ezzel együtt egy újabb „temetőt” nyitott a még el sem olvasott leveleknek. 

A korábbi cikkünk arról szólt, hogy nagyon sok levél – főleg azok, amiket olyanoktól kapunk, akik nem az ismerőseink – nem a Bejövő üzenetek mappába kerül, hanem az Egyébbe, amit valószínűleg jóval ritkábban nézünk meg:

Nagyon sokan jelezték felénk az elmúlt időkben, hogy rengeteg fontos levél pihent ott, olykor hónapokkal korábbiak is, amikről a címzett nem is tudott, hiszen nem kap olyan értesítést róla a Facebooktól, mint a Bejövő mappába érkező levelekről.
A helyzet azonban az új felülettel még egy kicsit romlott, hiszen láthatóvá – pontosabban alig láthatóvá – vált egy Spam mappa is, ahol a Facebook által levélszemétnek nyilvánított üzenetek kerülnek. Köztük természetesen olyanok is, melyek számunkra fontosak lehetnek, csak nem tudunk róla,  hiszen erről sem kapunk értesítést:

Ügyeljünk hát, mert barátságok és üzletek romolhatnak meg egy kis figyelmetlenség miatt: amikor a leveleinket olvassuk, minden esetben ellenőrizzük az Egyéb és a Spam mappákat is!

És ne felejtsétek el megosztani ezt a bejegyzést az ismerőseitekkel is, hogy minél többen tudjanak róla!