Amit feltétlen állíts be, mielőtt közzéteszed új oldalad

Közzétéve: 2011. június 04.

Elkészült a profilképünk, van szép landing oldalunk és gondoskodtunk az 5db kis képről is az oldalunkon. Majdnem készen állunk arra, hogy elkezdjünk rajongókat toborozni, de előtte ne feledkezzünk meg pár beállításról, amik az induláshoz hasznosak lehetnek. A könnyebb illusztráláshoz létrehoztunk egy Facebook oldalt az előző bejegyzések alapján, az Eper Piac-ot.

Alapadatok, Saját beállítások, Engedélyek

Miután kattintottunk az linkre, az adminisztrációs oldalon találjuk magunkat, előttünk az Alapadatokkal. Ne felejtsük el kitölteni ezt a részt, hiszen az oldalra látogatók az Információkra kattintva ezekkel a kitöltött adatokkal találkoznak. Szerepeljen itt az összes elérhetőségünk és egy rövid leírás is arról, kik vagyunk és mit csinálunk!

Töltsük ki az Alapadatok mezőket, fontos!

 

Ezt követően gondoskodjunk róla, hogy minden kommentről, mások által felvitt bejegyzésről értesítést kapjunk az email címünkre. Kapcsoljuk be az „E-mail-es értesítések” lehetőséget a Saját beállításoknál. Érdemes eldöntenünk már az elején, hogyan tervezünk kommunikálni a rajongóinkkal. Alapállapotban az oldalunk nevében szólunk hozzá a bejegyzésekhez, a kommentekben (a fenti példánál maradva) Eper Piac-ként leszünk láthatók. Előfordulhat azonban, hogy úgy érezzük, célszerűbb saját magunkat láttatni a cég mögött, ilyenkor hagyjuk üresen a „Posting Preferences” pontot. Ebben az esetben a bejegyzésekhez saját magunk nevében írunk, a rajongóknak mi magunk válaszolunk.

Saját beállítások

Állítsuk be az értesítéseket és döntsük el, hogyan kommunikálunk a rajongókkal

 

Elsőre talán furának tűnik, de az aranyszabály működik itt is: ha az arcunkat adjuk a termékünkhöz, vállalkozásunkhoz, sokkal hitelesebbek lehetünk. Ha viszont ez utóbbi mellett döntünk, tanácsos beállítani, hogy a nevünk legyen látható a „Kiemelt oldaltulajdonosok” között, kapcsoljuk ezt be a Kiemelt oldalak pontnál.

Adminok

Állítsuk be, kik jelenjenek meg a rajongói oldal adatlapján az adminok közül

 

 

Ne felejtsük el beállítani, hogy az újonnan érkező látogatók elsőként az üdvözlő lapunkat lássák! Az Engedélyek kezelése pontban állítsuk be az „Alapértelmezett fület” a korábban telepített landing oldalra. Érdekes beállítási lehetőség még az „Üzenőfalon megjelenik”  funkció is. Itt lehet megadni, hogy az üzenőfalon alaphelyzetben az összes bejegyzés (a sajátunk és a rajongóké is) megjelenjen, vagy csak a sajátunk. Később a rajongók ezt át tudják kapcsolni, de mégis érdemes eldönteni és beállítani az általunk kívánt változatot, mert a tapasztalat szerint a rajongók utána elég kis százalékban változtatnak ezen. Miért lehet erre szükség? Ha esetleg egy olyan oldalt kezdünk üzemeltetni, ahol több negatív, sértő bejegyzésre számítunk másoktól (sajnos volt már ilyenben részünk), válasszuk alapbeállításként, hogy csak az oldal bejegyzései látszódjanak. Így jóval kevesebben látják, ha valaki sértő, bántó tartalmat tesz fel, lesz egy kis időnk a moderálásra, ha szükséges.  Kikapcsolhatjuk a hozzászólások kibontását is, ilyenkor alapból csak ennyi látszik a kommentek helyén: Kommentek kikapcsolása

Több más dolgot is beállíthatunk itt, a lehetőségek beszédesek, mindenki állítsa be a magának megfelelő paramétereket.

Alkalmazások beállítása

Ha a jogosultsági kérdésekkel készen vagyunk, menjünk még az Alkalmazások ponthoz és végezzünk el pár egyszerű beállítást. Facebook-on a profilkép alatti „fülek” egytől egyig Alkalmazások, ezeknek a beállítását tudjuk elvégezni itt. Először is döntsük el, az alaphelyzetben rendelkezésre álló alkalmazások közül miket fogunk ténylegesen használni. A profilképünk alatt 8 fül neve jelenhet meg, ebből az Üzenőfal és az Információk kötelezően, azokon nem tudunk változtatni. Marad tehát 6 látható fülnek hely, érdemes ezért azokat az alkalmazásokat, amiket nem használunk, vagy hátrébb tolni, vagy kikapcsolni, hisz feleslegesen szerepelnek a listában. A bemutató oldalunkon nem fogjuk használni a Videó fület és nem szeretnénk láthatóvá tenni a Hivatkozások fület sem, ezért most kikapcsoljuk ezeket a „Beállítások módosítása” linkre kattintva.

Tegyük láthatatlanná azokat az alkalmazásokat, amiket nem használunk

 

Még egy apróság hátra van. A Static IFRAME Tab alkalmazás, amit az üdvözlő fül létrehozására használtunk, alapbeállításként a Welcome nevet adta az oldalnak. Nevezzük át ezt hangzatosabbra, a mi példánkban Csatlakozz!-ra. Kattintsunk a „Beállítások módosítása” linkre és írjuk be az új nevet.

Csatlakozz!

Állítsuk be az üdvözlő fül nevét!

 

Most már készen vagyunk?

Tulajdonképpen igen. A fontosabb beállításokat elvégeztük, menet közben még jönnek majd a további finomítások. A következő bejegyzésünkben arról fogunk írni, hogyan lássunk neki a rajongói oldalunk ismertté tételének, hogyan szerezzük meg első rajongóinkat. Létre fogjuk hozni az első hirdetésünket is, megpróbálunk kevés pénzből sok új követőt hozni az Eper Piac-nak! És miközben növekedik a tagok száma, folytatjuk a beállításokat, választunk egy rövid nevet az oldalnak, újabb füleket készítünk, megpróbáljuk folyamatosan fejleszteni oldalunkat.

Talán már írnunk sem kell, hogy ha kérdésed, véleményed lenne, írd meg bátran! Ha pedig tetszett a cikk, egy like-kal mutasd meg nekünk is!