Állítsd be, hogy mit posztolhatnak a Facebook alkalmazások a nevedben!

Közzétéve: 2013. április 05.

Ha valaha is használtál Facebook alkalmazást, találkoztál már a figyelmeztető üzenettel, hogy a nevedben posztolhat az idővonaladra és az ismerősök hírfolyamába. Van egy mód arra, hogy ezt módosítsd a Tevékenységnaplóban úgy, hogy az alkalmazás tevékenységét csak te lásd. Ezenkívül el is távolíthatod az alkalmazást, ha nem akarod, hogy továbbra is hozzáférjen a profilodhoz – foglalja össze az AllFacebook.

Az alkalmazás tevékenységének ellenőrzéséhez lépj be az idővonaladon a Tevékenységnaplóba.

Ha beléptél, kiválaszthatsz egy specifikus alkalmazást a bal oldali sávban, vagy kattinthatsz az Összes alkalmazásra is.

Utóbbinál láthatod az összes posztot, amelyet egy alkalmazás az idővonaladra küldött (és az ismerőseid hírfolyamaiba). Egyesével haladva kiválaszthatod, hogy egy-egy sztori publikusan jelenjen-e meg vagy sem, csak bizonyos ismerőseid lássák, egy adott lista, vagy csak te magad. A lakat szimbólumra kattintva a bejegyzés jobb felső sarkában, megjelölheted, ki lássa a bejegyzést.

Ugyanitt el is távolíthatod a bejegyzést az idővonaladról, spamnek jelölheted vagy kitörölheted magát az alkalmazást is a profilodból – ehhez kattints a lakat mellett jobbra található ceruza ikonra.

Ha nem akarsz megszabadulni egy alkalmazástól, de el akarod tüntetni az idővonaladról, akkor görgess lefelé a bal oldali sávban és kattints az alkalmazásra, amelyet kontrollálni akarsz. Ez hasznos lehet, ha például nem akarod, hogy a kollégáid tudják, hogy esténként brazil szappanoperát nézel, de akkor is segíthet ez a lépést, ha nem akarod, hogy az alkalmazás automatikusan posztoljon információt ismerőseid hírfolyamaiba.

A képernyő jobb felső sarkában, a Facebook lehetőséget ad annak beállítására, kik számára posztoljon az alkalmazás: csak neked (ezzel pedig te láthatod majd egyedül az Open Graph tevékenységeket is), vagy ismerősök egy csoportjának. Az egyéni beállításokon keresztül kiválaszthatod azokat is, akik majd nem fogják látni az alkalmazást bejegyzéseit a jövőben.

Hasznosnak találtátok ezt az összefoglalót az alkalmazás tevékenységek kezeléséhez?