A Te Facebook oldalad átlag fölött teljesít?

Közzétéve: 2013. február 20.

A Qintly egy érdekes infografikát készített, melynek segítségével bárki könnyen ellenőrizheti, hogy a Facebook oldalának teljesítménye vajon eléri-e, esetleg túl is szárnyalja az átlagot?

A grafikában az oldalakat rajongószám szerint csoportokba gyűjtötték: külön értékelést kaptak a kis (1-1000), a közepes és a nagy, akár 10 millió rajongó fölötti oldalak. Ezen csoportokba tartozó oldalak teljesítményének átlagából alkotottak szintértékeket az alábbi grafikonokon.

Néhány érdekességre és törvényszerűségre szeretnénk felhívni a figyelmet:

  • Az interakciós ráta az 1000 rajongó alatti oldalaknál jelentősen magas, majd ezt követően drasztikusan csökken, 100ezer rajongó fölött már igen alacsonynak tűnik.
  • A Talking About This érték viszont a fenti megállapítással szemben egészen a 10-100ezer rajongószámú oldalakig növekszik, majd a kb. 5% körüli értékről a rajongószám növekedésével drasztikusan csökken. Mi magunk is kevés oldalt látunk, ami nagy rajongószám mellett magas TAT értéket tud mutatni
  • Érdekes megnézni, hogy a Like-ok, hozzászólások és megosztások egymáshoz viszonyított aránya hogyan tolódik el a hozzászólások irányába a rajongószám növekedésével. Hasznos információ, ha arra készülünk, hogy nagyra növünk: fokozottan kell majd moderálnunk az oldalon.
  • A saját bejegyzések száma a rajongószámmal együtt nő, egészen 1 millió követőig, onnan újra visszaesés tapasztalható, míg – érthető módon – a követők posztjai fokozatosan nőnek.

A Te oldalad hogy teljesít a fenti számok tükrében? Jobban? 😉