A rajongói oldalak Idővonala 13%-kal növelte a bejegyzések teljesítményét

Közzétéve: 2012. május 15.

Az Allfacebook.com rövid írását olvashatjátok alább, mely a Sotrender tanulmányára alapozva tett néhány érdekes megállapítást a rajongói oldalak és a timeline kapcsolatának alakulásáról. 

A rajongói oldalakon bevezetett Timeline 13%-kal növelte a bejegyzések sikerét, tudtuk meg egy londoni marketingcég, a Sotrender tanulmányából. A cég február utolsó két hetében és április ugyanezen időszakában vizsgálta meg 130 angol márka 5000 bejegyzését, melyből az derült ki, hogy a későbbi időpontban átlagosan 179 felhasználó lépett kapcsolatba a posztokkal, szemben a februári 158-as átlaggal.

Az elemzők a következő adatokat vizsgálták: napi bejegyzésszám, a posztonkénti elkötelezett rajongók száma, átlagos komment és like szám, és a poszt átlagos élettartama.

A fentiek mellett azonban más pozitív hatásokat is felfedeztek az idővonalasítás óta: A bejegyzések élettartama megnőtt, ezzel együtt a rajongói elkötelezettség is növekedett az irányukba.

Amikre azonban úgy gondolják, hogy a Timeline nem volt befolyással: A naponta kikerülő bejegyzések száma, az oldal iránti rajongói elkötelezettség mértéke, és a posztokra érkezett like és komment szám alig változott (vigyázat, az elkötelezett rajongók száma nem csak a like-ok és kommentek számát jelöli!).

A bejegyzések élettartamát a kommentek és lájkok beérkezési idejéből számították ki: megvizsgálták, hogy a teljes eredmény felét mennyi idő alatt érte el a poszt, ez az idő pedig a tanulmány szerint 2,5 óra volt, míg a Timeline bevezetése előtt mindössze 60 perc. Világos tehát, hogy a bejegyzések jóval tovább maradnak fókuszban az új formátum hatására.

A bejegyzéseknek természetesen elegendő ideig kell fókuszban maradniuk ahhoz, hogy a kívánt számokat elérjék, mely adaton drasztikusan változtathat az a körülmény, ha egy bizonyos időn belül gyakran teszünk ki új posztot – így a bejegyzések egyenként jóval kevesebb figyelmet kapnak.

Hamarosan megvizsgáljuk néhány magyar oldalnál is, vajon segített-e a Timeline bevezetése a népszerűség növelésében, vagy inkább nehezítette az adminisztrátorok dolgát? Nektek mi a tapasztalatotok? Írjátok meg nekünk a kommentek között!