A Google eltávolítja a Google + szolgáltatásból a legnagyobb vállalkozásokat is, de jönnek az üzleti oldalak!

Közzétéve: 2011. július 22.

Bár korábban már türelmet kértek a cégektől a kifejezetten nekik szánt szolgáltatás élesítéséig, néhányan mégsem vártak (vártunk).

Tegnap estére nem volt elérhető a Ford, a Sesame Street és a Mashable profilja sem. Ez utóbbi a SocialStatistics.com oldal szerint egyébként a 4. legnépszerűbb volt a Google +-ban, több mint 103 000 követővel.
Korábban a Google az újabb céges profilregisztrációk helyett teszt lehetőséget ajánlott. Most azonban a teszt helyett a profil felfüggesztéséről kaptak értesítést ezek a cégek.

Christian Oestlien, a Google+ projekt egyik vezetője közleményében azt írta, látva a cégek nagyszámú érdeklődését, átértékelték a  prioritásokat és a céges oldalak elkészítését felgyorsítják. Ennek eredményeként az elkövetkező 1-2 hónapban mindenki számára elérhető lesz majd az üzleti profil, addig viszont türelmet kérnek a vállalatoktól.

 

Update: ma reggelre a Mashable profilját helyreállították, az alapító, Pete Cashmore neve alatt, illetve a Ford is működhet tovább, egy „TEST ACCOUNT” felirattal a profilképében. A Sesame Street egyelőre nyomtalanul eltűnt.

A Be Social egyelőre fenn van még, de lehet, hogy mi is kiírjuk, hogy „Test account”, hátha akkor nem leszünk letörölve… 🙂 Ti már ott vagytok a Google+-on? Ha nem, de szeretnétek, írjatok nekünk és küldünk meghívót!

Forrás: http://searchengineland.com

Update2: Ma estére a Be Social account-ját is felfüggesztette a Google+, most már minket sem tudtok követni. Ezért aztán mi is úgy csináljuk, mint a Mashable, tovább kommunikálunk a saját nevünk alatt, kövessétek Mariannt, és engem, a személyes profilunk megmaradt! 🙂