A felhasználók fele nem tudja, honnan szerez pénzt a Facebook a működésére

Közzétéve: 2013. január 13.

Az allfacebook.com-on olvastuk ezt a tanulmányt, mely szerint az amerikai felnőttek felének fogalma sincs, miből működik a Facebook. Igaz, hogy harmaduk még azt sem tudja, hogy kell valakinek az üzenőfalára írni.

A tanulmány elkészítése során 2000 amerikai felnőttet kérdeztek meg. Az eredmények egy része azt mutatja, hogy nincs mindenki tisztában a Facebook működési alapelvével, azaz hogy a felhasználói adatokat eladják marketing célokra, és ebből finanszírozzák az oldal működését.

Az amerikaiak 70%-a tudja, hogy kell posztolni egy Facebook üzenőfalra, de csak 54%-uk tudja, hogy szerez a FB pénzt a működési költségeire

Az ábrán a bal oldali grafikon azt mutatja, hogy tudják-e a felhasználók, hogy kell bejegyzést készíteni, a jobb oldalon pedig azt látjuk, hogy tisztában vannak-e azzal, hogy miből csinál pénzt a Facebook. A narancs szín az urakat, a zöld a hölgyeket jelenti.

Még pár érdekes részlet a tanulmányból:

  • a nők 48%-a tudja, hogy mit jelent pinnelni (Pinterest használni)
  • a felhasználók 22%-a kattint keresőkben a hirdetésekre
  • a 30-40 körüli korosztály kétszer akkora hajlandósággal kattint hirdetésre, mint az idősebbek
  • csak egyharmaduk mondta azt, hogy szerintük a keresők eladják a személyes adataikat a cégeknek, hogy azok célzottabb reklámokat tudjanak készíteni.

Kedves Olvasó! Ugye Te pontosan tudod, miből teremt pénzt a Facebook?