A Facebook lekoppintotta a Google+ nagyobb profilképeit

Közzétéve: 2012. április 16.

A múlt héten a Facebook újabb változtatással rukkolt elő: megnövelte a profilképek méretét a Timeline-on, épp csak pár nappal azután, hogy a Google+ is hasonlóan módosította felületét. Erről a thenextweb.com oldalán olvashattunk.

Korábban a profilkép mérete 130*125 pixel volt, ami a felhasználó profilképének egy kicsinyített mása volt, és kattintásra teljes méretben láthatóvá vált, az új méret ezzel szemben 166*160 pixelre nőtt.
A különbséget itt láthatjátok:

Ez egyfelől több szabadságot ad a profilkép megválasztásakor, másfelől viszont nem jó hír azoknak, akik a profilkép régi méretéhez készült egyedi borítóképet töltöttek fel, mint ahogy alább is látszik:

Múlt héten a Google + rukkolt elő egy teljes redesign-nal, melynek egyik legnagyobb erőssége épp a Timeline-ra hajazó borítókép volt, azonban egy jóval nagyobb profilképpel, hogy a felhasználók könnyebben azonosíthassák azokat a személyeket, akiket a köreikhez szeretnének adni.

Szintén múlt heti bejelentés volt a Facebook részéről a felhasználók nevének (www.facebook.com/username) és Facebook postafiókjának összeolvasztása (username@facebook.com) , ami szintén nagyon hasonló ahhoz, ahogyan a Google+ járt el a gmail fiókokkal.
Ha Te is egyedi borítóképpel rendelkezel, jó ha már most frissíted, mert a nagyobb profilkép már a magyar adatlapokon is megjelent.
A változtatást a Facebook  hivatalosan is megerősítette, de közleményében semmilyen magyarázatot nem adott rá, hogy miért járt el így, ilyen hirtelen.
Van köztetek olyan, aki most az egyedi borítóképe miatt bosszankodik? Örültök a nagyobb profilképeknek?