A Facebook 2016-ra nagyobb lehet, mint Kína!

Közzétéve: 2013. február 06.

A Pingdom érdekes dologra hívta fel a figyelmet egy tanulmányban, mégpedig arra, hogy a Facebook megállíthatatlan növekedésével lassan több regisztráltat fog bekebelezni, mint amennyi a világ legnagyobb országának, Kínának a lakossága.

Három évvel ezelőtt a Facebook regisztráltak száma meghaladta az USA teljes lakosságát (ami a világ harmadik legnépesebb országa), idén pedig az 1 milliárd regisztrált felhasználóval magabiztosan közelít a második helyhez, azaz India népességéhez, ami jelenleg 1,2 milliárd embert jelent.

A szakértők szerint a növekedés 3 éven belül olyan mértéket fog ölteni, hogy a Facebook – ha ország lenne – az előkelő első helyet birtokolná az egész világon!

Van esély ekkora ugrásra? Igen, csakhogy ahhoz a Facebooknak előbb át kell törnie a Nagy Kínai Tűzfalon, valamint ki kell vennie a részét az orosz közösségi nagyhatalom, a vKontakte piacából. Ha az internet penetráció tovább tud bővülni Afrikában, Indiában és Oroszországban a jelenlegi átlagos 5%-nál, akkor nagy valószínűséggel a Facebook regisztráltjainak száma is ugrásszerűen megnő majd.

Szerinted sikerül a Nagy Kék Közösségi Hálónak megszereznie a Földkerekség Legnépesebb Országa címet?