9 tipp a még menőbb Instáért

Közzétéve: 2018. november 08.

Feedre vagy Storyra gyúrsz? Lelkesen gyártod a fotókat, mégsem növekszik elég gyorsan a követőtáborod? Akkor egészen biztosan jól jön néhány tipp social media szakértőnktől, Forgács Marianntól, aki erről a témáról beszélt a Cosmopolitan Blogger Days színpadán is.

  1. Először is tudd, mi a célod az Instagramon. Döntsd el, hogy hobbiként vagy munkaként tekintesz rá. Ha plusz bevételeket is akarsz szerezni, akkor tudatosan be kell építened a posztolást a napirendedbe.
  2. Használj profi megoldásokat, a kiegészítő képszerkesztő alkalmazások (VSCO, Snapseed, Enlight, UNUM, PS Express, Foodie, Factunel) nem hiányozhatnak a telódról.
  3. Egyre nehezebb kitűnni, ezért találnod kell valamit, amitől egyedi és felismerhető leszel. Teremts trendeket, ne menj mindig a többiekkel!
  4. Posztolj rendszeresen, de a témádnak megfelelő sűrűséggel! Például ha könyvekről írsz, nem hiteles napi 2-3 bejegyzés. A követőidnek fontos, hogy kiszámítható ritmusban jelentkezz új tartalommal. Ha tudják, hogy mondjuk minden vasárnap előrukkolsz valami újdonsággal, várják majd.
  5. A business accountnál csekkold folyamatosan a statisztikáidat: nézd meg, mikor érkeznek sokan a felületeidre, és milyen tartalmaidat szerették nagyon. Ebből kiderítheted, melyik napszakban és mit érdemes posztolnod.
  6. Ne felejtsd el, hogy a közösségi média lényege a párbeszéd: mindig reagálj a kommentekre és az üzenetekre! Ezzel is bebizonyítod, hogy elérhető vagy.
  7. Kövesd azokat a nagy rajongószámmal rendelkező Instagram felhasználókat, akik inspirálnak! nem ciki felvállalni a példaképeidet.
  8. Engedd b egy kicsit a követőidet az életedbe (kulisszatitkok, bakik), ne legyen a tartalmad túl habos-babos-unikornisos. Oszd meg azt is, mit tanultál a hibáidból.
  9. Keress szövetségeseket! Azok közül válogass, akikkel azonos a célcsoportod. Ha csak egyedül haladsz előre, elfáradsz majd és veszítesz a lelkesedésedből. Többen színesebb tartalmat tudtok előállítani.