5+1 módszer arra, hogyan mondj köszönetet a Facebook rajongóidnak

Közzétéve: 2012. november 27.

Közeledik a karácsony és az év vége. Oldalüzemeltetőként már most át kell gondolnod, hogyan köszönd meg a rajongóid egész éves figyelmét. A B2C sgítségével összefoglaljuk, hogyan érdemes ezt tenned!

1. Szervezz játékot a rajongóidnak!

Először is döntsd el, mi lesz a jutalom. Az iPadek biztosan sokakat megmozgatnak, de jobban jársz, ha valami kisebb ajándékot sorsolsz, ami kapcsolható az oldalad tevékenységéhez.

Ne felejtsd el, hogy sokkal jobban megmozgatja  a rajongóidat, ha olyan dolgot ajánlasz fel, ami érdekli őket. A játék, és az abban való részvétel is legyen nagyon egyszerű. Kérd meg a rajongókat, hogy nyereményért cserében iratkozzanak fel a hírleveledre, vagy indíts interaktív fotófeltöltős játékot. A legtöbb szavazatot kapott kép feltöltői között sorsolj ki nyerteseket. De ne feledd, nyereményjátékot csak szabályosan játszhatsz! Ebben segítenek akár a mi dobozos alkalmazásaink is: a Social Poll ingyenes játék, a Social Imagevote ingyenes és prémium változata és a Social (Advent) Calendar prémium változata is kiválóan alkalmasak egy sikeres kampányra.

2. Ne hagyj ki senkit!

Csak a követők számára elérhető játék mindig felpezsdíti a közönséged, de ne feledkezz meg azokról sem, akik nem nyertek. Készíts olyan Facebook alkalmazást, aminek a segítségével a rajongóidat megajándékozhatod, legyen ez egy saját készítésű ebook vagy youtube video. Nem értesz az alkalmazásokhoz? Semmi gond, keress minket bátran!

3. Posztolj köszönő fotókat!

Készíts egy „Köszönjük” képet, és oszd meg állapot bejegyzésként. A pozitív üzenet pozitív visszacsatolást kap a rajongóktól és lájkolásra, kommentelésre vagy megosztásra buzdítja őket.

Tipp: próbáld meg elérni az összes követődet, indíts „promote post” jellegű hirdetést a bejegyzésre!

4. Cseréld le a borítóképedet!

A rajongói oldalad legfontosabb design eleme a borítókép. Használd ezt kreatívan, ahogy ezt alul láthatod, vagy készíts egy kollázst a követőid képeiből – garantált sikered lesz vele! Itt egy példa a Mashable oldaláról:

Nem megy fejből a borító kép mérete? Kattints ide a Facebook oldalunkon elhelyezett segítségért!

5. Futass hirdetéseket a rajongóidnak

Rengeteg olyan rajongód van, aki nem rendszeresen követi a bejegyzéseid, ezért nem is látja azokat. A hirdetést úgy állítsd be, hogy az elvezesse őket a sorsolós alkalmazásodhoz vagy a kicsinosított Timeline oldaladra, ahol láthatják az új borítódat és a köszönet-nyilvánításod!

+1. Ha terméked van, segíts a vásárlásban, majd köszönd azt meg!

Ha a kereskedelemben dolgozol vagy a szolgáltatásod van, akkor a karácsonyi rohamban segíts a rajongóidnak; adj ki Facebook alkalmazáson keresztül letölthető kedvezményre jogosító kuponokat, vagy indíts Facebook Ajánlatot, amit a rajongóid vagy az ismerőseik érhetnek csak el! Ne felejtsd el, hogy mérd a promóció eredményét, használj egyedi címkéket az akcióhoz vezető URL-re, hogy pénzügyi megtérülést számolhass!

Bárhogy is dönts, Neked csak az üzenetet kell kitalálnod. Az ingyenes Facebook alkalmazásokat mi biztosítjuk Neked! Legyen az képfeltöltős játék, adventi naptár vagy kuponos alkalmazás, nálunk mindent megtalálsz! Mi ezzel mondunk köszönetet Neked az egész éves kitartó figyelmedért! 🙂

KÖSZÖNJÜK! 🙂