5 jogosultsági szint Facebook oldal adminisztrátoroknak

Közzétéve: 2012. május 31.

Pár hónappal ezelőtt már lehetett híreket hallani arról, hogy sokak kérését meghallgatva a Facebook bevezeti a különböző jogosultsági szinteket az oldal adminisztrátoroknak. Sokat vártunk rá, de végre eljött a nap, mától elérhetővé vált ez a funkció számunkra.

Admin Roles

A jogosultsági szinteket nagyon egyszerűen tudjuk beállítani, akár utólag is. Kattintsunk az Oldal szerkesztése menüpontra:

Itt pedig keressük az Admin Roles menüpontot:

Látni fogjuk, hogy mind a korábbi adminisztrátoroknál, mind az új adminisztrátor felvételénél megjelent egy választható menü:

Lássuk, milyen jogosultságokat állíthatunk be az egyes adminoknak!

Manager

A legfelsőbb szint, teljes jogosultsággal. Gyakorlatilag bármit csinálhat, amit a korábbi adminisztrátorok.

Content Creator

Szerkesztheti az oldalt, küldhet üzeneteket és vihet fel bejegyzéseket az oldal nevében, létrehozhat hirdetéseket és megnézheti az Insights analitikát. Nem vehet fel azonban új adminokat és nem módosíthatja a szerepeket, illetve önmagán kívül nem törölhet másokat.

Moderator

Válaszolhat a bejegyzések alatti hozzászólásokra, illetve törölhet hozzászólásokat, küldhet üzeneteket az oldal nevében. Létrehozhat hirdetéseket és megnézheti az analitikát. Azonban nem vihet fel bejegyzéseket és nincs jogosultsága az adminisztrátorok állításához sem.

Advertiser

Létrehozhat hirdetéseket és láthatja az analitikát.

Insights Analyst

Kizárólag az oldal statisztikáit láthatja, más jogosultsága nincs.

Nagyon hasznos újítás ez az oldalaknál, bizonyára sok üzemeltető sóhajt most fel megkönnyebbülten. Használjátok és ne felejtsétek el megosztani ezt a hírt ismerőseitekkel, itt az idő, el lehet kezdeni utólag beállítani a jogosultsági szinteket! 🙂