5 Facebook hiba, ami az őrületbe kerget minket a napokban

Közzétéve: 2013. március 26.

A Facebook oldalak adminjai már megszokhatták, hogy az közösségi oldal működése messze van a hibátlantól, kisebb-nagyobb hibák rendszeresen megkeserítik az életünket. Az utóbbi napokban, hetekben azonban mintha a szokásosnál is több problémával kellene együtt élnünk…

Rendszeresen kérdezik tőlük olvasóink, hogy vajon az adott probléma csak náluk jelentkezik-e, vagy más is tapasztalt-e hasonlókat. A kételyek eloszlatására és kérdések megválaszolására összegyűjtöttük az utóbbi napok tipikus  hibáit. Ezeket tapasztalva senki ne keresse a hibát a saját gépében, a probléma szélesebb kört érint.

Nem lehet bejegyzést időzíteni

Megmagyarázhatatlan időközönként bizonyos profilokkal nem lehet egy adott oldalra időzített bejegyzést felvinni. Az időzítést végre lehet hajtani ugyan, de a poszt feladásakor az oldal azt írja ki, hogy előbb meg kell határozni az alapítás évét, annak ellenére, hogy ezt már régen megtettük. Megoldás egyelőre nincs, másik profillal minden probléma nélkül működik.

Az Insights olykor több napos késésben van

Az oldalakhoz tartozó analitika teljesen követhetetlenül néha több nappal, héttel korábbi adatokat mutat csak az adminok számára. Egy következő belépéskor azonban már minden helyreáll, hogy utána egy újabb bejelentkezésnél ismét szétessen minden..

Oldalként nem lehet az Események oldalára posztolni

Többen jelezték felénk, hogy nem tudnak belépni az általuk korábban létrehozott Esemény oldalára, mert egy ehhez hasonló hibaüzenettel találkoznak:

„Szerverhiba
A webhely problémába ütközött a(z) https://www.facebook.com/events/<<eseményazonosító>> lekérése során.
Lehetséges, hogy karbantartás miatt nem működik, vagy helytelenül van konfigurálva.”

A problémára nincs magyarázat, az oldal másik adminja minden további nélkül be tud lépni oda, ahova az előző admin nem.

Nem lehet az alkalmazások kis képét cserélni

Hiába próbálkozunk bármilyen mérettel és formátummal, pár napja nem lehet képet cserélni az alkalmazásoknál. Minden próbálkozásra a következő hibaüzenetet kapjuk:

Ezért aztán a borítókép alatt csak azt a képet használhatjuk, melyet az alkalmazás létrehozásakor számunkra beállítottak.

Nem tudunk képet feltölteni az oldalra

Amikor albumot hoznánk létre, a képek feltöltése többszöri próbálkozás után leáll és hibajelzést kapunk. A probléma általában átmeneti, egy későbbi időpontban működik, minden módosítás nélkül, majd egy ezután következő időpontban megint ugyanazzal a hibával találkozunk:

Ezek voltak a leggyakoribb hibák, amikkel mostanában találkoztunk, de ha Nektek vannak hasonló negatív tapasztalataitok, ne habozzatok megírni nekünk a cikk alatt hozzászólásként, vagy a Facebook oldalunkon!